Rijksuniversiteit Groningen

31 aug 2001

Nummer 115 30 augustus 2001

Feestelijke ontvangst internationale gasten

Feestelijke ontvangst internationale gasten
Noot voor de pers

Vrijdag 31 augustus ontvangt de Rijksuniversiteit Groningen de eerste buitenlandse gasten van het nieuwe academische jaar 2001-2002. Rector Magnificus Doeko Bosscher en burgemeester Jacques Wallage verwelkomen om 12.00 uur de internationale studenten, onderzoekers en stafleden in de Aula van het Academiegebouw. De gasten kunnen hierna deelnemen aan een lopend buffet en aan diverse rondleidingen.

Jaarlijks komen er zo'n duizend buitenlandse gasten voor langere tijd naar de RUG. Vorig jaar waren ze afkomstig uit welgeteld 83 verschillende landen. Van de buitenlanders is ongeveer een derde al voor aanvang van het academische jaar (aanstaande maandag) in de stad. De universiteit wil de komende jaren veel meer buitenlandse studenten naar Groningen halen. Ook met het oog daarop moet er iets gedaan worden om het kameraanbod voor studenten uit te breiden. De RUG zoekt samen met de Hanzehogeschool een lange termijn oplossing voor het probleem van de huisvesting. Zo komt per 1 september 2001 het compleet nieuw ingerichte Bisschop Nierman Centrum beschikbaar voor internationale studenten.

"Goede woonruimte is een voorwaarde voor succesvol studeren", zegt mw. drs. Madeleine Gardeur van het bureau Internationale Samenwerking van de RUG. "Bovendien zijn internationale studenten, evenals Nederlandse studenten, ambassadeurs van de universiteit en de stad Groningen".

Noot voor de pers

Meer informatie: mw. drs. M.C. Gardeur, (050)363 54 20, e-mail: m.c.gardeur-veltman@bureau.rug.nl