NIB Capital Bank N.V.

Persbericht

NIB Capital Private Equity neemt illbruck Automotive over

NIB Capital Private Equity (NIBC PE) deelt mede dat zij illbruck Automotive heeft overgenomen van illbruck GmbH. illbruck Automotive is leverancier van geluidsabsorberende onderdelen en thermische isolatie voor auto's.

Met deze acquisitie bouwt NIBC PE verder aan haar positie in de voor haar belangrijke Duitse markt. Eerder dit jaar werd in Duitsland reeds Zarges, gespecialiseerd in productie van ladders en steigers, verworven.

Met deze transactie heeft NIBC PE een meerderheidsbelang verworven in illbruck Automotive. Het zittende management houdt een minderheidsbelang in het bedrijf. Een aanzienlijk bedrag van de aankoopprijs zal worden gefinancierd door CIBC London, een van de toonaangevende financiële instellingen op het gebied van buyouts. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de betrokken mededingingsautoriteiten. illbruck, een familieonderneming, zal zich volledig gaan concentreren op de markt voor bouwmaterialen.

Profiel illbruck Automotive
illbruck Automotive, opgericht in 1952, is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige geluidsabsorberende onderdelen en thermische isolatie voor de auto-industrie. Op dit moment zijn er meer dan 2300 mensen werkzaam in de meer dan 14 productiefaciliteiten verdeeld over 11 landen. De onderneming heeft ondermeer vestigingen in Mexico, Brazilië, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Oostenrijk, Liechtenstein, Spanje, Italië en België. iIllbruck Automotive heeft de afgelopen jaren een trackrecord opgebouwd van dubbelcijferige groei en heeft een omzet van ongeveer EUR 300 miljoen.

Profiel NIB Capital Private Equity
NIB Capital Private Equity ("NIBC PE") is een van de grootste private equity investeerders ter wereld, met meer dan EUR 14 miljard beheerd vermogen en ongeveer 50 investment professionals. NIBC PE bewerkt vanuit kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Frankfurt en New York, de markten in Europa, de Verenigde Staten en Zuidoost Azië. NIBC PE heeft twee kernklanten, voor wie zij op exclusieve basis het private equity vermogen beheert, te weten ABP en PGGM. Deze twee pensioenfondsen behoren tot de grootste ter wereld met een belegd vermogen van respectievelijk EUR 159 miljard en EUR 61 miljard.

NIBC PE heeft een gevestigd track record opgebouwd op het gebied van arrangeren en structureren van buyouts, groeifinancieringen en venture capital op het gebied van ICT and Life Sciences. In 2001 heeft NIBC PE onder andere de buyouts gerealiseerd van FanoFineFood (voeding; Nederland), Zarges (ladders en steigers; Duitsland) en IMCD (chemische distributie; Nederland).

Leverkusen, Duitsland, 31 augustus 2001