Provincie Flevoland

Nieuwe stimuleringsregelingen van kracht

Er zijn op 31 augustus twee nieuwe regelingen van kracht geworden die een belangrijke ondersteuning kunnen zijn voor investeringen in de Flevolandse economie. Het gaat om de IPR-regeling en de MKB-regeling, die beide tot stand zijn gekomen dankzij het Europese vervolgprogramma voor Flevoland.

De IPR-regeling (Investerings Premie Regeling) geldt voor de gemeenten Lelystad en Urk. Ondernemers die willen investeren in een van deze twee gemeenten, kunnen een aanvraag indienen voor de IPR-regeling. Deze regeling biedt de mogelijkheid voor financiële steun, met name bij een nieuwe bedrijfsvestiging in Flevoland. De IPR-regeling geldt zowel voor het midden- en kleinbedrijf als voor grotere ondernemingen.

De tweede regeling, de MKB-regeling, is alleen bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf en is van kracht voor investeringen in de gemeenten Almere, Zeewolde, Dronten en Noordoostpolder. Ook bij de MKB-regeling is het de bedoeling om investeringen in het bedrijfsleven te stimuleren door een aanvullende financiële bijdrage van de overheid.

Voorheen bestond ook de APR-regeling (Arbeidsplaatsen Premie Regeling) die zich volledig richtte op het realiseren van nieuwe arbeidsplaatsen. De IPR- en MKB-regeling kunnen ondersteuning bieden bij alle aspecten van de investeringen die een ondernemer doet. Wel blijft voorwaarde dat bij iedere investering een bepaald minimum aan nieuwe arbeidsplaatsen wordt gerealiseerd om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit een van de twee regelingen.

Nu beide regelingen van kracht zijn geworden is het mogelijk voor ondernemers een aanvraag in te dienen. Aanvraagformulieren en meer informatie over de voorwaarden van de nieuwe regelingen zijn verkrijgbaar bij het Programma Management Europa in het provinciehuis te Lelystad. Contactpersonen zijn: Sytske Dijkstra (telefoon 0320 265 678) en Hedwig Boerrigter (telefoon 0320 265 680)

datum 04-09-01 Nummer 2001-086