Ingezonden persbericht


Persbericht

Venlo/Eindhoven, 30 augustus 2001

Noadis, distributeur van o.a. RagTime, ConceptDraw, CheckIt, REALbasic, TechTool Pro, Freeway, Hot Fax Message Center Pro, ClockWork en Valentina, kondigt de beschikbaarheid aan van CheckIt Firewall van SmithMicro, een programma dat uw pc beschermt tegen ongewenste bezoekers die vanaf het internet uw pc proberen binnen te dringen, en dat tevens uw netwerk beschermt tegen mensen die zonder toestemming vanaf uw pc het netwerk proberen te benaderen.

Het nieuwe CheckIt Firewall is méér dan een geavanceerde, gebruikersvriendelijke persoonlijke firewall: het is een beschermingssysteem tegen indringers van buitenaf. CheckIt Firewall zorgt ervoor dat uw pc volledig veilig is voor kwaadwillende hackers en andere indringers en voorkomt ook ongeautoriseerde toegang vanaf uw computer op een netwerk.

Samengevat:
CheckIt Firewall maakt uw beschermde machines onzichtbaar voor de buitenwereld. Daardoor alleen al is CheckIt Firewall een onmisbare veiligheidsmaatregel voor iedere pc die in verbinding staat met een particulier netwerk of het publieke internet. Wanneer uw beveiliging eenmaal gekraakt is geweest, loopt ieder ander netwerk waarmee u verbinding maakt, risico.

Het maakt niet uit waar u uw computer gebruikt, of dat nu onderweg of achter een bedrijfsfirewall is, of u nu inbelt of altijd een breedbandverbinding met het internet heeft, u kunt er met CheckIt Firewall volledig op vertrouwen dat uw belangrijke zakelijke, persoonlijke, financiële en andere gegevens veilig zijn. En alsof dat niet genoeg is, kan CheckIt Firewall een geavanceerde kwetsbaarheidsinschatting maken om de zwakke punten te vinden en uw beveiliging te optimaliseren.

CheckIt Firewall is discreet, in hoge mate configureerbaar, en levert uitvoerbare op regels gebaseerde veiligheidsprotocollen door constant in de achtergrond op uw pc of server te werken.

Beleid met betrekking tot programma's, vertrouwde IP-adressen, poorten, protocollen enz. kunnen aangepast worden om iedere netwerkconfiguratie of vereisten te ondersteunen en te beveiligen. Ontworpen met de bedoeling een zo hoog mogelijke prestatie te leveren, geeft CheckIt Firewall de hoogste beveiliging zonder de rekenkracht van uw computer aan te tasten. Of u nu aan het werken, bankieren, spelen of chatten bent, CheckIt Firewall beschermt uw computer door actief naar vijandige indringers en Trojaanse paarden te zoeken.

Als er zich een poging tot binnendringen voordoet, merkt CheckIt Firewall dat direct met zijn ingebouwde detectietechnologie, en blokkeert het standaard. U krijgt onmiddellijk bericht, en met uw toestemming wordt uw internetverbinding aangepast om verdere aanvallen te stoppen. Als op dezelfde manier een ongeautoriseerd programma op uw systeem het internet probeert op te gaan, blokkeert CheckIt Firewall het standaard, stelt u op de hoogte van de situatie en wacht op uw toestemming voordat het verdergaat.

CheckIt Firewall is bijzonder gemakkelijk te gebruiken, terwijl het voor intensieve gebruikers in hoge mate configureerbaar is. Zelfs de meest onervaren websurfer kan genieten van het internet met volledig vertrouwen en veiligheid.

Systeemvereisten, verkrijgbaarheid en prijs:

Windows 95/98/ME/NT4 (SP5 of hoger)/Windows 2000, Internet Explorer 4.0 of later, TCP/IP Protocol geinstalleerd, Intel Pentium 133 of equivalent, 32 MB RAM, 10 MB vrije ruimte op harde schijf, ten minste één netwerkadapter of modem.

CheckIt Firewall is verkrijgbaar bij alle goede PC-resellers, kantoorvakhandel en mailorderbedrijven. De prijs is vastgesteld op NLG 121,21 / Euro 55,00 excl. BTW.

Voor meer informatie over de Checklt-productlijn en andere producten kunt u terecht bij:

Noadis
Herungerstraat 16
5911 AL Venlo
Telefoon/fax: (077) 35 222 53
E-mail: info@noadis.nl
Web site: www.noadis.nl

Perscontact Noadis:
Raek! Communicatie
Doddendaal 27
5655 EL Eindhoven
Telefoon (0)40 251 89 38
Fax: (0)40 251 86 29
E-mail: raek@wxs.nl

About Smith Micro Software:
Smith Micro Software, headquartered in Aliso Viejo, CA, is a leading developer and marketer of e-Commerce and communication software products and services. Satellite offices are located in Lee's Summit, MO; Plano, TX; and San Diego, CA. The Macintosh Division is headquartered in Lee's Summit, MO, the Internet Solutions Division is based out of San Diego, CA and the Wireless & Broadband Division is located at our corporate offices in Aliso Viejo, CA. International presence with emphasis on Europe, Japan and Australia is through representative and distribution agreements. www.Smithmicro.com.

Een woordje over Noadis:
Noadis is begin jaren '90 opgericht als importeur en distributeur van software in Nederland. De toenmalige eigenaars kregen destijds de mogelijkheid om de distributie van het programma RagTime voor het Macintosh platform over te nemen. In de loop der jaren heeft Noadis naast dit programma de distributierechten van nog een aantal pakketten verworven. In juni 1998 is Noadis overgegaan in handen van Henk Hodiamont en Floris van Sandwijk. Beiden hebben een lange staat van dienst op het gebied van Apple Macintosh. Henk Hodiamont heeft jarenlang een software helpdesk bemand en was redacteur van een maandelijks Macintosh-tijdschrift. Sinds 1996 beheert hij een eigen Macintosh BBS met de naam DiamontNet BBS te Venlo.
Floris van Sandwijk is sinds 1985 als dtp-er werkzaam en doet dit werk vanaf 1991 als zelfstandig ondernemer. Onder leiding van beiden zijn diverse nieuwe producten aan het assortiment van Noadis toegevoegd. Programma's als TechTool Pro (troubleshooting), REALbasic (object georiënteerd programmeren in BASIC) en ClockWork (agenda) complementeren de reeds aanwezige producten zoals RagTime (business publishing), Freeway (website ontwerp), FAXstf (faxsoftware).
Langzamerhand wordt de specialisatie op het gebied van Macintosh software losgelaten: meer en meer Macintosh producten die Noadis vertegenwoordigt, komen nu ook beschikbaar voor Windows systemen. Met name het vlaggenschip RagTime, dat op de Macintosh al een geschiedenis van 14 jaar achter de rug heeft, is met ingang van versie 5 ook voor Windows beschikbaar. Het meest recent is nog opgenomen het programma ConceptDraw van Computer Systems Odessa uit Oekraiene, een crossplatform tekenprogramma voor het maken van flowcharts, marketing diagrammen, elektronische schema's, plattegronden enz., maar ook voor illustratief tekenwerk.

Bij Noadis draait niet alles om verkoop. Op onze website http://www.noadis.nl vindt u uitgebreid informatie over en ondersteuning voor al onze producten, informatie over onze mailinglist en links naar sites die van belang kunnen zijn voor onze gebruikers. Daarnaast brengen wij regelmatig nieuwsbrieven uit zoals De 'RagTimes' voor het programma RagTime en 'Real Time Basic' voor REALbasic.

Noadis beschikt over een sterk dealernetwerk in Nederland. Met haar productassortiment gaat Noadis als 'dedicated distributor' een nieuwe eeuw in onder het motto: "kwaliteit waar we trots op kunnen zijn". En dat geldt voor alle software die Noadis in Nederland en deels ook in België vertegenwoordigt en ondersteunt.