Ingezonden persbericht



*** Persbericht ***

Werken aan het Web:
Start uniek initiatief voor jongeren met spierdystrofie

ENSCHEDE - Op 4 september gaat bij het Onderwijscentrum 't Roessingh (OCR) in Enschede een unieke opleiding van start, "Werken aan het Web" geheten. De opleiding is speciaal bedoeld voor scholieren van het OCR, die aan spierdystrofie lijden. De cursisten worden opgeleid voor het verrichten van onderhouds- werkzaamheden aan websites en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het GAK.

Doel van het project is om cursisten, na het volgen van gerichte scholing, betaald werk te laten verrichten voor het bedrijfsleven. Aangezien de kandidaten afhankelijk zijn van aanpassingen aan de werkplek of computer, zullen zij van huis uit aan de opdrachten gaan werken. Thuis zijn noodzakelijke aanpassingen veelal reeds aanwezig. Zodra de opdracht gereed is, wordt het geheel via e-mail aan het bedrijf gestuurd.

In totaal hebben zich 10 kandidaten aangemeld, die bijna allemaal in meer of mindere mate aan spierdystrofie lijden. De kandidaten volgen gedurende circa 4 maanden scholing en zullen aansluitend 3 maanden stage-opdrachten vervullen bij deelnemende bedrijven. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van telewerken, kan de kandidaat op die tijden van de dag dat hij zich optimaal voelt en in een aangepast werktempo aan opdrachten werken.

Het project is een initiatief van E-Quip Projectmanagement, Arcon, de belangenvereniging voor gehandicapten en chronisch zieken in Twente en Roessingh Dienstengroep. Bij de uitvoering van het project is verder Present Media betrokken, die het grootste gedeelte van de scholing voor haar rekening neemt.

Bedrijven die een stageplaats ter beschikking willen stellen kunnen zich melden bij E-Quip Projectmanagement.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

E-Quip Projectmanagement bv
Ingrid Brandt (projectcoördinator)
Tel: 074-250 82 85
i.brandt@e-quip.nl