AutoRai

4-9-2001

Keinath brengt GT/C naar Nederland

Nederland heeft er weer aan automerk bij. De Duitse carrosseriebouwer Keinath brengt op de op de show van Genève debuterende Keinath GT/C-sportauto naar ons land.

Voor de techniek deed Keinath een beroep op bestaande technologie van General Motors / Opel, voor de nabije toekomst zal ook een andere grote Duitse autofabrikant een bijdrage leveren aan het motorenpallet.

Onder de motorkap van de 2+2 coupé ligt een 220 pk sterke 3,2 liter krachtbron. In de Keinath zorgt deze motor voor een topsnelheid van 248 kilometer per uur. De acceleratie van 0 tot 100 km per uur neemt slecht 6, 3 seconden in beslag voor de handgeschakelde versie, de auto neemt er 0,9 seconde extra voor. In de nabije toekomst zal er ook een Keinath achtcilinder met een cilinderinhoud van 5,7 liter en een vermogen van 350 pk op de markt komen.

Standaard wordt de auto geleverd met een sportonderstel, een anti-diefstalsysteem, cruise control, elektrisch bedienbare ramen, een lederen stuurwiel, airbags, lederen binnenbekleding, stoelverwarming, climate control en lichtmetalen velgen. Met ingang van modeljaar 2002 is de standaarduitrusting uitgebreid met een stereo-installatie van Bose, een Philips-navigatiesysteem, leder van Recaro en een speciale kofferset. De koper kan de Keinath in iedere gewenste kleur laten uitvoeren.

In Duitsland bedraagt de prijs van de Keinath GT/C 100.000 euro exclusief BTW.