Ingezonden persbericht

0100,0100,0100PERSBERICHT

Rotterdam, 30 augustus 2001

Verlenging inzendtermijn Zilveren Zebra(ASN Mediaprijs)

De organisatie van de Zilveren Zebra (ASN Mediaprijs) heeft de deadline van de inzendtermijn verplaatst van 1 september naar 10 september 2001.

Deze beslissing is vandaag genomen, vanwege de aanhoudende telefoontjes en emailberichten die de organisatie de afgelopen dagen heeft ontvangen van potentiële inzenders die net terug zijn van vakantie.

De Zilveren Zebra (ASN Mediaprijs) bekroont professionele mediaproducties in Nederland (geschreven, foto, beeld of AV) die op een inventieve en kritische wijze de multiculturele samenleving in Nederland belichten.

De winnende inzending ontvangt een kunstwerk van Ineke Roelfzema en een geldprijs van

fl. 20.000,-. De genomineerden ontvangen ieder een geldprijs van f 1000,-.

De Zilveren Zebra jury beoordeelt de inzendingen. In de jury hebben zitting Aad van den Heuvel (juryvoorzitter, programmamaker), Lou Lichtenberg (directeur Bedrijfsfonds voor de Pers), Jeannine Govaers (fotograaf), Usha Marhé (journalist), Nicole Robbers (fotoredacteur NRC Handelsblad), Archie Sumter (journalist), Tonio van Vugt (redacteur Zone 5300) en Noraly Beyer (NOS journaal).

Deelname

Deelname is mogelijk voor makers en schrijvers van:

outGedrukte media (tekst, fotografie, illustratie, cartoon);

outAudiovisuele media (radio, tv, documentaire, video);

outNieuwe media (internet).

0000,0000,0000Behalve zelf deelnemen is het ook mogelijk om een kandidaat voor te dragen.FF00,FF00,FF00

0100,0100,0100Voorwaarde is dat de werken/producties (fictie en non-fictie) in de periode vanaf 1 oktober 2000 tot en met 1 september 2001 zijn gepubliceerd/uitgezonden.

Inzending

De nieuwe inzendtermijn is verruimd tot en met 10 september 2001. Het adres voor de inzendingen is het LBR, Schaatsbaan 51, 3013 AR Rotterdam onder vermelding van Zilveren Zebra (ASN Mediaprijs). De inschrijfformulieren en de algemene voorwaarden voor deelname kunt u vinden op { HYPERLINK http://www.lbr.nl BOOK ANTIQUA}0000,0000,FF00ARIALwww.lbr.nl0100,0100,0100.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Victor Joseph van het LBR, tel. 010-2010238 of via joseph@lbr.nl.

Op 6 december 2001 vindt de prijsuitreiking plaats in het Wereldmuseum te Rotterdam.

De ASN Bank, het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie en het Wereldmuseum Rotterdam zijn de organisatoren van de Zilveren Zebra (ASN Mediaprijs).

De organisatoren

De ASN Bank laat zich bij haar handelen leiden door de doelstelling de duurzaamheid van de samenleving te willen bevorderen. Daarom stimuleert de ASN Bank activiteiten die betrekking hebben op waarden zoals respect voor mens en dier, natuur en milieu. Vandaar dat zij zich, samen met het LBR, inzet voor de bestrijding van rassendiscriminatie.

Het LBR probeert op diverse manieren een evenwichtige beeldvorming over migranten en de ontwikkeling van de multiculturele samenleving te bevorderen. De mediaprijs is een instrument om mediaproducties die oog hebben voor aspecten van de multiculturele samenleving extra voor het voetlicht te plaatsten; van evident belang voor een samenleving in verandering en beweging.

Het Wereldmuseum Rotterdam staat voor een dynamische cultuursociologische benadering van en heeft oog voor processen die samenhangen met culturele diversiteit in en buiten Nederland/Rotterdam. In de tentoonstellingen en activiteiten is dan ook steeds meer aandacht voor aspecten als beeldvorming en het leven in een multiculturele samenleving.

Heeft u vragen over dit emailbericht? Mail zebra@lbr.nl voor antwoorden op vragen over dit bericht.