Gemeente Uithoorn

In hun vergadering van dinsdag 28 augustus jl. hebben burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:
* In te stemmen met het ontwerp bestemmingsplan Prostitutieregeling en het ontwerp bestemmingsplan gedurende vier weken ter inzage te leggen;

* In het kader van de Zorgnotitie Ouderen en Gehandicapten de in het voorstel aangegeven hoofdlooproutes vast te stellen;
* Het jaarverslag Radio Rik 2000 voor kennisgeving aan te nemen en ter kennis te brengen aan de commissie voor algemene zaken en financiën;

* De door het bestuur van Radio Rik voorgedragen personen als leden van de programmaraad van Radio Rik benoemen en deze benoeming ter kennis te brengen aan de commissie van milieu en welzijn;
* Kennis te nemen van het inspraakresultaat over aanpassingen infrastructuur centrum deel Meerwijk. Op basis van de inspraak te besluiten om af te zien van het plan om via bestaande wegen een busroute aan te wijzen voor buslijn 170.

* Kennis te nemen van het leefbaarheidsplan De Kwakel en akkoord te gaan met de opgestelde procedure en planning ter vaststelling van het Leefbaarheidsplan door de gemeenteraad.
* Kennis te nemen van de ontvangen inspraakreactie over verbeteren bereikbaarheid seniorenwoningen Nolenslaan. Naar aanleiding van deze reactie besluiten tot aanpassing van het trottoir in de Nolenslaan.

Besluiten gemeenteraad
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 30 augustus jl. o.m. de volgende besluiten genomen:

* de tussen de heer C. Hillenius en mevrouw D.M. Hillenius, wonende te De Kwakel, Bezworen Kerf 2, de heer J.P.H. van Diemen, wonende te De Kwakel, Bezworen Kerf 4, de heer C.A.M. van Diemen en mevrouw M.P. van Diemen-Okkersen, wonende te Kudelstaart, Ampèrestraat 76 en de gemeente gesloten overeenkomst van 18 juli 2001, betreffende de beëindiging van de beroepsprocedure, te bekrachtigen.

* aan de eigenaren van Ringdijk 7, 8, 9 en 10 te De Kwakel een vergoeding van planschade als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening toe te kennen conform de desbetreffende adviezen van Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken. Wij maken u erop attent dat u op grond van de Algemene wet bestuursrecht tegen dit besluit binnen 6 weken na publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeenteraad kunt indienen. Een dergelijk bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Wel bestaat de mogelijkheid om de voorzitter van de sector bestuursrecht van de arrondissementsrechtbank, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam, om een voorlopige voorziening te vragen. Een gemotiveerd verzoekschrift kunt u daartoe tot hem richten. Voor de behandeling van een verzoekschrift worden u door de rechtbank kosten in rekening gebracht. Volledigheidshalve wijzen wij u erop dat ook andere belanghebbenden tegen dit besluit bezwaren kunnen indienen. U wordt verzocht hiermee rekening te houden.

* vast te stellen het Gemeentelijk Verkeersveiligeidsplan en het daarbij behorende werkprogramma voor de periode 2001 tot en met 2008.

* het door burgemeester en wethouders spoedshalve ingediende beroepschrift tegen het Aanwijzingsbesluit Luchtvaartterrein Schiphol (S4S2) te bekrachtigen.

* in te stemmen met het opzeggen van de aansluiting bij de Uitwerkingsovereenkomst (UWO) van het Landelijke Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden (LOGA) per 1 januari 2002 met als doel een eigen Uithoorns arbeidsvoorwaardenpakket te ontwikkelen; in te stemmen met het convenant "Overdracht bevoegdheden georganiseerd overleg en ondernemingsraad".
* vast te stellen de verordening: 'Sociaal statuut gemeente Uithoorn'
Dit sociaal statuut treedt in werking met ingang van 1 september 2001.

* vast te stellen de Exploitatieverordening gemeente Uithoorn 2001, houdende de voorwaarden waaronder de gemeente medewerking zal verlenen aan het in exploitatie brengen van gronden (exploitatieverordening).
Deze verordening treedt in werking op de eerste dag van de maand volgende op die waarin de
bekendmaking ingevolge artikel 139 van de Gemeentewet heeft plaatsgevonden. Dus op 1oktober 2001.
Op hetzelfde tijdstip vervalt de 'Exploitatieverordening gemeente Uithoorn 1998' zoals vastgesteld bij raadsbesluit van 2 juli 1998, met dien verstande dat zij van toepassing blijft voor de gevallen zoals bedoeld in artikel 15, tweede en derde lid. De exploitatieverordening ligt met ingang van 5 september ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis en ook in de openbare bibliotheek, A.Ariënslaan 1 alhier.
* burgemeester H.L Groen aan te wijzen als lid van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling GHOR Agglomeratie Amsterdam;
wethouder J.J. de Cooker aan te wijzen als plaatsvervangend lid van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling GHOR Agglomeratie Amsterdam.
Wij maken u erop attent dat u op grond van de Algemene wet bestuursrecht tegen dit besluit binnen zes weken na publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeenteraad kunt indienen. Een dergelijk bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Wel bestaat de mogelijkheid om de voorzitter van de sector bestuursrecht van de arrondissementsrechtbank, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam, om een voorlopige voorziening te vragen.
Een gemotiveerd verzoekschrift kunt u daartoe tot hem richten. Voor de behandeling van een verzoekschrift worden u door de rechtbank kosten in rekening gebracht. Volledigheidshalve wijzen wij u erop dat ook andere belanghebbenden tegen dit besluit bezwaren kunnen indienen. U wordt verzocht hiermee rekening te houden.