Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-09-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 13.15 u) Dinsdag, 4 september 2001

District Kerkrade

Kerkrade; insluiper overlopen
Personeel van een bedrijf aan de Tunnelweg in Kerkrade betrapte afgelopen maandagavond/dinsdagnacht omstreeks middernacht een insluiper, een 20-jarige man uit Eygelshoven die illegaal het bedrijf was binnengekomen. Nader onderzoek wees uit dat in een ruimte elders in het bedrijfsgebouw computerapparatuur was losgekoppeld, vermoedelijk om die te stelen. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; aangehouden
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een pand aan de Europaweg-Noord in Landgraaf kreeg de politie aanwijzingen dat het pand kennelijk was ingericht als een (illegale) koffieshop, compleet met buffet/bar, fauteuils, tafels, stoelen en stereo-installatie. Op en achter het buffet/bar vond de politie allerlei plastic zakjes met softdrugs (weed). In de cd-speler (nadat op het eject-knopje was gedrukt) vond de politie een flinke stapel (Duits) geld (ruim twaalfhonderd Dmark). Verder vond de politie in het pand nog meer verdovende middelen, waaronder ook hennepplanten, allerlei verpakte plakken en zakken hasjiesj, alsmede nog meer geld. Totaal werden in het pand zon 2,5 kilo hasjiesj, weed en ongeveer fl. 8.800,- in binnen en buitenlandse valuta aangetroffen. Softdrugs en geld werden allemaal inbeslaggenomen. De politie heeft de verdachte, een 26-jarige man uit Hoenbroek die aanwezig was aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte is bij de politie bekend op verdenking van eerder (november vorig jaar en juli dit jaar) soortgelijk gepleegde delicten waarvoor hij binnenkort nog moet voorkomen. De politie stelt verder onderzoek in.

Epen; brandje in caravan
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 13.30 kregen politie en brandweer een melding dat er rook kwam uit een caravan (van kermis-exploitanten) op de Kapelaan Houbenstraat. Bleek dat er een brand was in de caravan (er was niemand aanwezig) welke door de brandweer snel was geblust. Vermoedelijk dat het brandje is ontstaan als gevolg van kortsluiting in/bij een televisietoestel-aansluiting.