Gemeente Amsterdam




Start Zoeken


|
Hanneke Groensmit voorgedragen als directeur Dienst Binnenstad Amsterdam

Hanneke Groensmit voorgedragen als directeur Dienst Binnenstad Amsterdam

Het college van B&W draagt mevr. J.M.M.A. (Hanneke) Groensmit aan de gemeenteraad van Amsterdam voor als directeur van de Dienst Binnenstad Amsterdam. Hanneke Groensmit is hiermee de opvolgster van Marijke Külman die per 1 september gebruik maakt van de FPU. Bij de instelling van het stadsdeel Amsterdam-Centrum, in de eerste helft van 2002, gaat deze directeursfunctie over in de functie van stadsdeelsecretaris.

De belangrijkste taak die zij in de eerste periode op zich zal nemen is het voorbereiden van de Dienst Binnenstad Amsterdam op de komst van het stadsdeel.

Hanneke Groensmit is 54 jaar en sinds 1977 in dienst van de gemeente Amsterdam. Zij heeft ruime leidinggevende ervaring als directeur van een grote gemeentelijke dienst en als stadsdeelsecretaris.

Haar huidige functie is directeur van de dienst Amsterdam Beheer. Daar heeft zij zich de afgelopen jaren met succes beziggehouden met het omvormen van acht kleinere gemeentelijke diensten tot één professionele organisatie. Daarvoor was zij bijna vijf jaar stadsdeelsecretaris in stadsdeel de Pijp. Daar lag het accent van haar werkzaamheden vooral op het opbouwen van de stadsdeelorganisatie en het organiseren en verbeteren van de relatie tussen deze organisatie en het bestuur en tussen bestuur en bevolking.

De Amsterdamse binnenstad is voor Hanneke Groensmit geen onbekende. Zij begon ooit haar loopbaan bij de gemeente Amsterdam als intermediair tussen bestuur en bevolking voor de Oostelijke Eilanden en de Plantagebuurt, waar zij werkte als voorpostfunctionaris.

De nieuwe directeur zal in de loop van het najaar met haar werkzaamheden voor de Dienst Binnenstad Amsterdam beginnen. Haar benoeming via de gemeenteraad wordt spoedig verwacht.

Ditte Papousek


-

© gemeente Amsterdam - 4-09-2001