RABOBANK NEDERLAND

Rabobank bedient studenten via internet

Rabobank Nederland heeft voor studenten een compleet pakket van financiële diensten via internet mogelijk gemaakt. Alle studenten kunnen vanaf heden achter hun pc financiële zaken regelen die te maken hebben met het studentenbestaan: een rekening openen, geld overmaken, verzekeringen afsluiten, sparen, beleggen, etc. Ook kan de student advies inwinnen over zaken als bijverdienen naast de studiebeurs, zelf beleggen of het verzekeren van de inboedel.

Rabobank Nederland gaat hiervoor samenwerken met de studenten-portal Nobiles.nl.
Nobiles is specialist op het gebied van studentencommunicatie. Al meer dan tien jaar worden studenten geïnformeerd door Nobiles Magazine, De Nobiles Carrièregids, de Nobiles Carrièredagen en de studentensite Nobiles.nl. Studenten kunnen op deze site van nu af aan dus ook terecht voor hun financiële informatie, die verzorgd wordt door de Rabobank.

De Rabobank opereert al geruime tijd op het world wide web en mag gezien worden als de succesvolste internetbank in Nederland. Rabobank.nl staat als eerste bank vermeld op nr 17 in de top 20 van de meest bezochte sites door personen tussen de 18 en de 24 jaar. Deze studenten-top 20 wordt overheerst door providers, portals, muziek- en communicatiesites (chat, sms, icq). De Rabobank heeft momenteel ca 350.000 internetspaarrekeningen. Hiervan is ca 55% afgesloten door mensen in de leeftijdscategorie tot 35 jaar. In de maand juli van dit jaar had de Rabobank via haar site www.rabobank.nl ruim 700.000 unieke 'visits'.



----
Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant.
Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijskwaliteitsverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen, sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit ongeveer 400 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk zo'n 700.000 leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 142 vestigingen vertegenwoordigd in 38 landen. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten.
De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening.


04 sep 01 16:02