Politiebericht Friesland: Friesland 4-09-2001
Politieberichten 4/9 (07:00-13:00)

Bolsward: diefstal auto`s
Bij twee garagebedrijven in Bolsward zijn in de nacht van maandag op dinsdag auto`s gestolen. Omstreeks 04.30 uur hoorde een getuige een harde knal bij een garagebedrijf bedrijf aan de Snekerstraat en waarschuwde de politie. Toen deze ter plaatse kwam bleken de daders te zijn gevlogen en twee auto`s te zijn gestolen. De daders hadden zich toegang tot het pand verschaft door een raam te forceren. Vervolgens had men in de schuifpui van de showroom met een daarin gepakeerde auto vernield en vervolgens twee auto`s ontvreemd. Het betreft een gijze Audi A4 sedan met het kenteken ZD-TB-94 en een blauwe Volkswagen Passat sedan met het kenteken TV-GT-89. De 56-jarige eigenaar uit Bolsward deed aangifte. In dezelfde nacht werd uit een garagebedrijf aan de Koopman Heeresweg eveneens ingebroken en een auto gestolen. Hier werd een deur geforceerd, waarna uit de werkplaats een auto werd weggenomen. De daders hebben daarbij vier andere auto`s die in de werkplaats stonden beschadigd. De gestolen auto betrof een Volkswagen Variant Syncro met het kenteken XD-PN-51. Aangifte werd gedaan door 36-jarige eigenaar uit De Valom. De politie heeft beide zaken in onderzoek, waarbij ook bekeken zal worden of er tussen beide diefstallen verband bestaat.

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van maandag op donderdag werd ingebroken in auto die op het Dulfplein geparkeerd stond. Nadat een deur was geforceerd werd een radio/cd-speler en een aantal cd`s ontvreemd. De 33-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Boksum: inbraak auto
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een aan de Hegedyk geparkeerde auto. Via een ingeslagen raam werd een radio/cd-speler weggenomen. De 62-jarige eigenaar uit Boksum deed aangifte.

Bureau Communicatie tel: 058-880-8272