Tridion brengt DialogServer 4.3 uit

Web content management software eenvoudiger aan te passen aan specifieke branche of ondernemingsbehoefte Nieuw product Tridion Content Porter nu beschikbaar

Amsterdam, 4 september 2001 Tridion, vooraanstaand Europees leverancier van op XML gebaseerde web content management software, levert vanaf vandaag een nieuwe versie van haar belangrijkste product: DialogServer 4.3. De nieuwe versie biedt duidelijke verbeteringen op het gebied van workflow, internationalisering, gebruiksgemak en aanpasbaarheid. Tegelijkertijd introduceert het bedrijf een ander geheel nieuw product: Tridion Content Porter. De Content Porter vereenvoudigt zowel de uitwisseling tussen DialogServer-installaties, als de import en conversie van content vanuit talrijke andere bestaande bronnen.

Tridion DialogServer 4.3 is opnieuw een duidelijke stap voorwaarts op het gebied van content management, aldus Jouk Pleiter, President van Tridion. Bovendien, en dat is net zo belangrijk, zijn de flexibiliteit en aanpasbaarheid van Tridion DialogServer verhoogd -via het unieke Tridion Object Model, een nieuw Event System en een bredere grafische workflow-, waardoor organisaties DialogServer eenvoudiger kunnen aanpassen aan de specifieke eisen van hun branche. DialogServer is zo kant-en-klaar mogelijk gemaakt, maar geen enkele horizontale oplossing kan ooit volledig tegemoetkomen aan de eisen van elk bedrijf. Deze nieuwste, flexibeler, meer open en aanpasbare versie van DialogServer is een enorme verbetering van ons vermogen om de technologie af te stemmen op alle specifieke zakelijke eisen van onze klanten.

De voornaamste verbeteringen in Tridion DialogServer 4.3 hebben betrekking op vier zaken:

Workflow: versie 4.3 breidt de workflow uit, waardoor een niet-technische beheerder in staat is om meer complexe bedrijfsprocessen grafisch weer te geven in een DialogServer-workflow. Doordat de softwaretoepassing van Visio is toegevoegd als editor van de grafische gebruikersinterface, kunnen beheerders deze complexe workflows makkelijk bewerken. Bovendien worden de productiviteit en efficiëntie van de gebruiker aanmerkelijk verhoogd door de toevoeging van geautomatiseerde workflow-stappen.

Internationalisering: versie 4.3 biedt volledige ondersteuning van Unicode, waardoor eindgebruikers gegevens kunnen invoeren, bewerken, verwerken en publiceren in vrijwel elke vreemde taal, inclusief talen met meervoudige karakters zoals Japans, Chinees en Koreaans.

Gebruiksgemak: in samenwerking met huidige DialogServer-gebruikers zijn in DialogServer 4.3 diverse verbeteringen aangebracht, waardoor het systeem makkelijker te gebruiken is en de productiviteit van de gebruiker toeneemt. De gebruikersinterface is verder vereenvoudigd en gestroomlijnd, vaak terugkerende bewerkingen kunnen met macro s worden geautomatiseerd en gebruikers hebben nu meer controle over hoe, wanneer en waar informatie wordt beheerd.

Aanpasbaarheid: het geavanceerde Event System in versie 4.3 biedt een nieuwe, flexibele manier om DialogServer op maat te maken. Processen en activiteiten kunnen op speciale plekken worden aangehaakt als aanvulling op de kant-en-klare processen die standaard in DialogServer aanwezig zijn. Hiermee kan het systeem volledig worden afgestemd op de unieke wensen van de klant. Alle DialogServer-functionaliteiten zijn vanuit het Event System toegankelijk via het Tridion Object Model.

Tridion Content Porter nu beschikbaar
Vandaag wordt ook de Tridion Content Porter uitgebracht. Dit is een nieuwe toepassing voorzien van een grafische gebruikersinterface (GUI) waarmee bedrijven de verspreid aanwezige content binnen een organisatie makkelijker kunnen gebruiken en verbeteren, onafhankelijk van de vorm of de locatie van die content. Tridion Content Porter zorgt voor een makkelijke informatie-uitwisseling tussen aanwezige DialogServer-installaties en voor het exporteren van alle content en koppelingen naar een XML-bestand. De Tridion Content Porter vergemakkelijkt tevens het importeren en converteren van bestaande content naar XML vanuit talrijke bestaande ongelijksoortige en heterogene bronnen van ondernemingsgegevens.

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende Europese leverancier van geavanceerde, op XML gebaseerde web content managementsoftware. Met Tridions belangrijkste product, Tridion DialogServer, kunnen ondernemingen op een efficiënte en consistente manier content beheren, updaten en hergebruiken over een veelheid van websites en andere on line kanalen en businessapplicaties.

Tridion DialogServer gaat uit van een platformonafhankelijke architectuur op basis van componenten, die gebruikmaakt van open internetstandaarden zoals XML, COM+ en Java. Dit maakt een naadloze integratie met aanvullende businessapplicaties mogelijk.

Veel bekende multinationals gebruiken Tridion DialogServer als de basis van hun internetactiviteiten, waaronder ADAC, Akzo Nobel, AXA, Blackwell Publishers, Carrefour, GE Access, ING Real Estate, Intergamma, KLM, KPN Telecom, Open University (UK), Puratos, Scania, Smurfit Communications en Wolters-Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf heeft daarnaast nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com.

Voor meer informatie
Tridion
Sue Lane Wood
Public Relations Manager
020-203 2052
suelane.wood@tridion.com

Whizpr
Willemijn Vader
Account Manager
0317-410 483
tridion@whizpr.nl