Provincie Noord-Holland

Persbericht, 4 september 2001

Kunstfort Vijfhuizen - Fonds Investeringen Noord-Holland (FINH)

Ruim 3,5 miljoen voor Kunstfort Vijfhuizen
In 2002 investeert de provincie Noord-Holland ( 3.628.000,- ten behoeve van het project Kunstford Vijfhuizen met gelden uit het Fonds Investeringen Noord-Holland (FINH). Uit het FINH betaalt de provincie bedragen om belangrijke en noodzakelijke projecten eenmalig te ondersteunen.

Het fort bij Vijfhuizen maakt deel uit van het provinciaal en werelderfgoedmonument Stelling van Amsterdam. Het fort is eigendom van de provincie Noord-Holland. De stichting Kunstfort Vijfhuizen heeft vorig jaar het initiatief genomen om het fort een nieuwe bestemming te geven als centrum voor beeldende kunst.

Het plan past binnen het provinciaal beleid met betrekking tot cultuurbeleid, het streven naar behoud door ontwikkeling en het streven naar een creatief cultureel klimaat.
Gedeputeerde Staten zijn van mening dat het een kansrijk project is omdat het goed past binnen de initiatieven rondom de Stelling van Amsterdam.

Procedure
Provinciale Staten zullen in hun vergadering van 17 september 2001 de besteding van de FINH-gelden bespreken. In hun vergadering van 5 november aanstaande zullen zij definitief hierover besluiten.

Inlichtingen : Ernst van der Kleij, afd. ZWC, tel. (023) 514 35 96 Print persbericht