Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Vis in het Net Brengt Alweer 2 Jaar Niet Het Laatste Nieuws En Blijft Groeien
4 september 2001

Velen kennen Vis in het Net al, en het begrip "Lees verder in het Vis in het Net" duikt al te pas en te onpas op. En toch viert de grootste nepnieuwssite van Nederland deze week pas haar tweede verjaardag.

De site is in die korte tijd uitgegroeid tot een dagelijks bijgewerkt nieuwsmagazine waarin al het belangrijkste nieuws met de snelheid van een professionele nieuwssite verdraaid en gepubliceerd wordt.

Duizenden mensen bezoeken de site regelmatig, om even te lachen om de nieuwste nieuwsflits of via onze dossiers de ontwikkelingen te volgen met betrekking tot bijvoorbeeld de onafhankelijkheid van Urk, de pogingen van Jozias van Aartsen om premier te worden, koningin Máxima, de onderzoeksjournalistiek van Andries Knevel en de vaste woordvoerder van de NS, Z. Bussenin. Nederlanders in binnen- en buitenland lezen zelfs Niet Het Laatste Nieuws om op de hoogte te blijven van wél het laatste nieuws.

Ook de media zijn in toenemende mate geïnteresseerd in Vis in het Net. Naast veel belangrijke startpagina's hebben ook kranten en de lokale en nationale radio aandacht aan ons besteed, door te wijzen op het bestaan van de site, of op specifieke berichten eruit over te nemen.

De site wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe onderdelen en rubrieken. Het on line spel Vang De Vis (maar ontwijk de wannabe's) is de nieuwste uitbreiding. Op stapel staat onze eigen tv-zender Net Vis. Maar de kern blijft het continu brengen van Niet Het Laatste Nieuws. Vis in het Net is zeer serieus in het nepnieuws. Blijf ons daarom volgen en wijs uw lezers, luisteraars en kijkers op het bestaan van de site, of sponsor ons door advertentieruimte in te kopen. Want alleen met bezoekers en sponsors kan het nieuws leuk blijven.

Over Vis in het Net
Vis in het Net (R) (www.visinhetnet.nl) is een nepnieuws-site, die alleen originele (humoristische) inhoud brengt. De kracht van Vis in het Net zijn de snelle en intelligente reacties op het echte nieuws, zodat vaak al binnen een uur een parodie of satirisch bericht op de site te vinden is.

Vis in het Net bestaat sinds september 1999. Sindsdien zijn we gegroeid tot een site met meer dan 30.000 pageviews per maand. De site bestaat bij gratie van de adverteerder of sponsor die achter het concept staat en niet alleen wil adverteren op de site, maar ons ook wil steunen. Informatie voor adverteerders vind je op www.spininhetweb.nl.

Vis in het Net is een productie van Spin in het Web.

Over Spin in het Web
Spin in het Web (R) is een jonge uitgever van internet publicaties. Het doel van Spin in het Web is het maken van kwalitatieve specifiek op Nederland of Nederlandstaligen gerichte web-inhoud, om zo bij te dragen aan een Nederlands WWW. Een andere poot van de Spin houdt zich bezig met systeembeheer en webmastering voor kleine bedrijven.

Spin in het Web is een bedrijf van Jelmer Jellema, en is gevestigd in Amsterdam. Meer informatie over Spin in het Web en de producties vind je op www.spininhetweb.nl. Je kan onze persberichten nalezen op http://www.spininhetweb.nl/pers.shtml.

Je kan Spin in het Web bereiken door te mailen naar Spinweb@spininhetweb.nl, of te bellen naar 020-7760749. Dit persbericht is door Spin in het Web gepubliceerd op onze website:
http://www.spininhetweb.nl/pers/2001090401.shtml.


***