Ingezonden persbericht


Breng het koffertje van Zalm op tijd naar de Tweede Kamer!

Voor de ministeries is het ieder jaar weer een race tegen de klok om op tijd de begroting klaar te hebben voor Prinsjesdag. Dit jaar kan de Nederlandse burger helpen dit te bespoedigen. Op de site www.prinsjesdagspel.nl kan iedereen namelijk het miljoenennotakoffertje besturen binnen het Staatscourant Prinsjesdagspel.

Het koffertje moet voor de 'derde dinsdag in september' alle begrotingen verzamelen bij de ministeries en ze op tijd afleveren in de Tweede Kamer op het Binnenhof. Binnen een doolhof, dat in een cartoonachtige omgeving is vormgegeven, zijn alle ministeries in Den Haag en Zoetermeer te vinden. De bezoeker moet langs deze ministeries de snelste route zien te vinden. Regelmatig worden bonussen in de vorm van Euro's en een Staatscourant gepresenteerd waarmee extra tijd kan worden verkregen. Op het moment dat het koffertje met alle begrotingen de Tweede Kamer heeft bereikt zal de tijd stoppen. Indien de speler een tijd over heeft die tot de beste vijfentwintig behoort dan zal dit worden gepresenteerd in de lijst met high-scores.

Het spel bevat ook zogenaamde cheats om het spel sneller uit te kunnen spelen. Zo kan bij het ministerie van SZW over het gras worden gelopen en zullen de stoplichten op groen blijven staan als de correcte code van vier letters wordt ingetypt.

MMM Interactieve Communicatie heeft het spel in opdracht van de Nederlandse Staatscourant ontwikkeld met als doel om aandacht te vestigen op de officiële publicaties die rondom Prinsjesdag worden uitgegeven door Sdu Uitgevers.

www.prinsjesdagspel.nl Informatie en afbeeldingen van het spel voor drukwerk: mmm@mmm.nl of m.scholten@sdu.nl Tel. 070 - 427 80 49