4 september 2001, Zaltbommel

Kroymans Corporation en Nimox bundelen hun krachten

Kroymans Corporations B.V. en Nimox N.V. maken bekend overeenstemming te hebben bereikt inzake de overname van het volledige aandelenkapitaal van de handelsonderneming Nimox, actief in de automotive sector, door Kroymans Corporation. De Nimox automotive groep, gevestigd te Zaltbommel, heeft 27 werkmaatschappijen en circa 900 medewerkers die een gezamenlijke omzet van ruim EUR 400 miljoen genereren.

Onder voorbehoud van de goedkeuring van de NMA wordt ernaar gestreefd om de transactie in oktober 2001 af te ronden. De belangen van Nimox in Outdoor Fashion Benelux B.V. (100%), Packing Partners B.V. (49%) en J.S.I. N.V. (20,2%) zullen geen onderdeel uitmaken van deze overname.

De voorgenomen transactie past geheel in de eerder aangekondigde groeistrategie van Kroymans Corporation, waarmee de vooraanstaande positie van de groep in de Benelux verder wordt versterkt. De combinatie realiseert hiermee een belangrijke uitbreiding van haar dealernetwerk in zowel Nederland als België. Daarnaast betekend deze overname een aanzienlijke versterking op het gebied van de leasing- & financieringsactiviteiten van de groep waarmee een positie in de top 10 van de Nederlandse leasemarkt wordt ingenomen. Tevens wordt een belangrijke stap gezet om de schadeherstelketen van de groep substantieel uit te breiden. Van deze transactie wordt beduidende synergie- en schaalvoordelen verwacht.

De overname van Nimox zal direct een positeive bijdrage leveren aan het resultaat over 2001 van Kroymans Corportion. De gezamenlijke omzet van de ontstane combinatie zal ruim EUR 1 miljard bedragen

Naarden, 17 juli 2001
Kroymans Corporation B.V.
A.J.A. van Soest, Chief Executive Officer
Nimox N.V.
K.M. Pauw, Algemeen Directeur