Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Click Commerce sluit allianties met technologiepartners om channel managementoplossing uit te breiden

Hoofddorp, 4 september 2001 - Click Commerce (Nasdaq: CKCM), vooraanstaand leverancier van channel managementsoftware en -diensten, heeft allianties gesloten met twee technologiepartners, Action Technologies en Framework Technologies. Als onderdeel van de partnerovereenkomsten zal Click Commerce de producten van beide bedrijven integreren in haar channel managementtoepassingen.

Action Technologies is een aanbieder van software voor het beheer van bedrijfsprocessen, die samenwerking tussen zakenpartners stroomlijnt. Click zal het product ActionWorks Metro van dit bedrijf gebruiken om geautomatiseerde bedrijfsprocessen te creëren die zowel computertoepassingen als handmatige systemen omvatten. Deze uitbreiding van Click Commerce' channel managementoplossing zal klanten in staat stellen om efficiënter samen te werken met medewerkers, klanten, partners en leveranciers, zowel binnen als buiten de grenzen van interne afdelingen en het eigen bedrijf.

"Door de integratie van onze software in Click Commerce' channel managementsuite, kunnen klanten een hogere productiviteit en winstgevendheid verwachten," zegt Bill Welty, bestuursvoorzitter en CEO van Action Technologies. "Wij maken dat waar door de menselijke kant van samenwerking te beheren; daar waar processen en projecten eerder afhangen van ideeën, innovatie en improvisatie van mensen dan van duidelijk gedefinieerde, regelmatig terugkerende taken."

Framework Technologies, pionier op het gebied van oplossingen voor samenwerking met betrekking tot productontwikkeling, levert software waarmee virtuele teams die over de hele wereld verspreid zijn, via internet kunnen samenwerken. Click Commerce zal het product ActiveProject van dit bedrijf gebruiken om haar klanten te helpen kosten te verminderen en de innovatie en synchronisatie te verbeteren in alle fases van projecten die coördinatie tussen ondernemingen en met externe partners vereisen. Wanneer het product in Click Commerce' channel managementsuite wordt geïntegreerd, stelt ActiveProject klanten in staat om de time-to-market voor nieuwe producten te verkorten, projectresultaten te verbeteren en de kosten voor productie en communicatie te verminderen.

"De integratie van ActiveProject met Click Commerce' channel managementsuite zal de kosten van samenwerking voor bedrijven met verschillende vestigingen en virtuele teams verlagen," zegt Dan Slavin, bestuursvoorzitter en CEO van Framework Technologies. "Wereldwijde samenwerking maakt het mogelijk om een sneller rendement op investeringen in nieuwe producten en grootschalige projecten te leveren en kan tevens de kosten van de onderneming verminderen."

"In deze uitdagende markt is het uitermate belangrijk om softwareoplossingen te leveren waarmee fabrikanten hun processen kunnen automatiseren en vereenvoudigen," zegt Michael W. Ferro, Jr., oprichter en CEO van Click Commerce. "Onze nieuwe allianties met Action en Framework zullen leiden tot innovaties die de breedte en diepte van de Click Commerce-oplossingen zullen vergroten en onze leidende positie zullen versterken."

Over Action Technologies

Action Technologies (www.actiontech.com) is een wereldwijde aanbieder van webgebaseerde software voor zakelijke coördinatie. Deze software stelt mensen in staat om samen te werken aan zakelijke processen en projecten. Als medewerkers van bedrijven onderling en met klanten en leveranciers samenwerken met behulp van ActionWorks-software, kunnen zij concurrentievoordelen behalen zoals een snelle time-to-market, lagere kosten en betere zakelijke relaties. Het ActionWorks-merk is gebaseerd op een aantal patenten op het gebied van management van menselijke coördinatie en automatisering van bedrijfsprocessen en heeft talrijke awards gewonnen voor de enterprise-toepassingen van Action-klanten. Action Technologies heeft haar hoofdkantoor in Alameda, Californië, en bedient wereldwijd klanten met zowel een directe verkoopstaf als een netwerk van systeemintegrators, VAR's en distributiepartners.

Over Framework Technologies

Framework Technologies is toonaangevend op het gebied van 'collaborative commerce'-software, een opkomende IT-sector die volgens recente schattingen in 2003 een markt zal vertegenwoordigen van 16 miljard dollar. ActiveProject, Framework's product voor samenwerking op het gebied van productontwikkeling, wordt gedreven door de visie van een wereld waarin virtuele teams, verspreid over verschillende bedrijven en lokaties, naadloos samenwerken en communiceren. Met ActiveProject kunnen klanten veilige dynamische websites (projectcentrische extranetten) bouwen en beheren, die het delen van informatie vereenvoudigen en de communicatie tussen interne en externe projectteams verbeteren.

Met ActiveProject kunnen Framework's klanten producten sneller op de markt brengen, de kosten van productontwikkeling verminderen en innovatievere producten op de markt brengen. ActiveProject wordt op dit moment gebruikt door onder meer General Electric, Moen en Timex. Framework is opgericht in 1995 en heeft haar hoofdkantoor in Burlington, Massachusetts. Bezoek www.frametech.com voor nadere informatie over het bedrijf.

Over Click Commerce

Click Commerce (Nasdaq: CKCM) is een toonaangevend aanbieder van Channel Managementsoftware en -diensten waarmee grote ondernemingen via internet in een besloten marktplaats kunnen samenwerken met hun handelspartners. Onder meer American Standard, Black & Decker, Delphi, Emerson Electric, Equistar, Kawasaki, Lubrizol, Mitsubishi, Motorola, Otis Elevator en Volvo gebruiken Click Commerce' oplossingen voor het beheren van hun complexe distributiekanalen. Met haar geïntegreerde e-business platform en bewezen reeks toepassingen, stelt Click Commerce grote ondernemingen in staat om hun merkloyaliteit, klantentevredenheid en financiële resultaten te verbeteren. Click Commerce' hoofdkantoor bevindt zich in Chicago. Het bedrijf heeft Europese kantoren in Amsterdam, Londen, München en Parijs. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.clickcommerce.com.