Ingezonden persbericht

Lufthansa verbindt Bangalore met Europa
Rechtstreekse vluchten vanuit Frankfurt

Met ingang van september vliegt de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa drie maal per week rechtstreeks vanuit Frankfurt naar Bangalore. Lufthansa is daarmee de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die de 'Silicon Valley' van India verbindt met Europa en - via een overstap in Frankfurt - het Amerikaanse continent. Bangalore is één van de vier grootste steden van India met een populatie van meer dan zes miljoen mensen. Bangalore is het landelijke centrum voor informatie-technologie en textiel-industrie en huisvest een groot aantal universiteiten, onderzoekcentra, softwarefabrieken en dochtermaatschappijen van westerse high-tech bedrijven.

Passagiers uit Nederland kunnen comfortabel vanaf Amsterdam naar Frankfurt vliegen en daar de overstap naar Bangalore maken. Een Airbus 340-300 van Lufthansa naar Bangalore vertrekt elke dinsdag, donderdag en zaterdag om 10:25 uit Frankfurt en komt om 23:20 in Bangalore aan. Vertrek uit Bangalore is elke woensdag, vrijdag en zaterdag om 01:20 uur. Aankomst in Frankfurt om 07:35. De verbinding Amsterdam - Frankfurt wordt zesmaal daags uitgevoerd.

Bangalore is de vierde bestemming van Lufthansa in India. In totaal wordt maar liefst 18 keer per week naar India gevlogen: dagelijks naar New Delhi, vijf keer per week naar Bombay en drie keer per week naar Chennai (Madras) en Bangalore. De nieuwe bestemming is het resultaat van bilateraal overleg tussen de regeringen van India en Duitsland in Februari van dit jaar. In datzelfde overleg is ook afgesproken dat de frequentie van de vluchten naar Bombay en Chennai de komende jaren verhoogd zullen worden.

Zie ook: media.lufthansa.com
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Van Luyken Communicatie Adviseurs, Wouter Rutten
Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06

Wouter Rutten
Van Luyken Communicatie Adviseurs
Telefoon: +31(0) 23 540 04 24
Fax: +31(0) 23 535 48 06
Mobiel: +31(0) 6 20 49 91 68
www.vanluyken.nl