NOS


Máxima, de kennismaking
22-08-01
Tussen 4 september en 14 november 2001 leggen kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta werkbezoeken af aan de twaalf provincies en vier grote steden in Nederland.

NOS Actueel zendt onder de titel Máxima, de kennismaking van ieder bezoek een terugblik uit vanaf locatie. Deze bestaat uit een aantal reportages over gebeurtenissen die eerder op die dag plaatsvonden. De beelden worden afgewisseld met gesprekken met één of meerdere gasten uit de betreffende provincie of gemeente, die betrokken zijn geweest bij het bezoek van Willem-Alexander en Máxima. De programmas zijn te zien tussen 19.25 en 19.50 uur op Nederland 2.

De eerste uitzending is op 4 september uit de provincie Noord-Brabant. Dan volgen: de gemeente Amsterdam (10 september), de provincie Drenthe (12 september), de provincie Groningen (13 september), de provincie Gelderland (19 september), de provincie Utrecht (26 september), de provincie Overijssel (2 oktober), de provincie Zuid-Holland (8 oktober), de provincie Friesland (10 oktober), de gemeente Rotterdam (15 oktober), de provincie Flevoland (17 oktober), de provincie Limburg (22 oktober), de provincie Zeeland (25 oktober), de gemeente Den Haag (31 oktober), de provincie Noord-Holland (1 november) en ten slotte de gemeente Utrecht (14 november).

Maartje van Weegen, die voor de NOS het Koninklijk Huis volgt, zal de presentatie voor haar rekening nemen. De verslaggeving is afwisselend in handen van NOS-verslaggevers Jochem Nühn en Arjan Nieuwenhuizen. Máxima in Sneek
Máxima en Willem-Alexander