Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van dinsdagmorgen 4 september
09:30 dinsdag 4 september 2001

Dirk Neef, 0522 - 274015 of 06 - 51 557 950

Fietster botst tegen stilstaande aanhanger

RODEN. Een 36 jr. vrouw uit Roden is maandagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat ze op de Stinsenweg in haar woonplaats tegen een geparkeerde aanhanger was gefietst. Op het moment van de aanrijding regende het. De vrouw hield een paraplu vast en had deze mogelijk iets teveel voor haar gezicht getrokken waardoor ze de aanhanger niet heeft gezien. De aanhanger zat achter een geparkeerde auto en stond rechts van de weg. De vrouw werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.


*
Bromfietster glijdt onder auto

NIEUW DORDRECHT. Bij een ongeval op de Bladderswijk in Nieuw Dordrecht raakte maandagmiddag een 34 jr. vrouw uit Klazienaveen gewond. De vrouw kwam door nog onbekende oorzaak met haar bromscooter te vallen. Mogelijk dat ze schrok omdat een voor haar rijdende auto afremde. De vrouw gleed met haar bromfiets de andere rijbaan op en belandde onder een tegemoetkomende auto bestuurd door een 58 jr. man uit Nieuw Dordrecht. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar ze werd opgenomen.


*
Drie gewonden bij aanrijding op A-28

BEILEN. Bij een aanrijding op de A-28 bij Beilen raakten maandagmiddag drie personen licht gewond. Het ongeval ontstond doordat een bestelauto, bestuurd door een 47 jr. man uit Hoogeveen, achter op een personenauto botste. Deze auto, bestuurd door een 49 jr. man uit Zwolle, stond stil in een file die was ontstaan door wegwerkzaamheden. Door de klap van de aanrijding draaide de personenauto om en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder en zijn passagier, een 23 jr. man uit Hoogeveen, raakten gewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de bestuurder van de bestelauto werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mochten de gewonden weer naar huis. De brandweer hielp bij het uit de autos halen van de gewonden. Het verkeer richting Hoogeveen werd enige tijd omgeleid via de parkeerplaats bij het benzinestation.


*
Bromfietser botst achter op afslaande auto

BEILEN. Op de Eursingerweg in Beilen botste maandagmiddag een 17 jr. jongen uit die plaats met zijn bromfiets achter op een personenauto. Deze auto werd bestuurd door een 19 jr. inwoner van Hoogeveen. De auto wilde afslaan en volgens de bestuurder had hij de richtingaanwijzer in werking gesteld. Waarschijnlijk heeft de bromfietser de auto te laat gezien waardoor hij tegen de achterkant van de auto botste. De bromfietser werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn bromfiets is voor een technisch onderzoek naar het politiebureau gebracht.


*
Chaos door aanrijding

EMMEN. Een rijbaan van de Rondweg in Emmen is maandagavond door een aanrijding een tijdje gestremd geweest voor het verkeer. Een 40 jr. automobilist uit Emmen verleende op de kruising met de Sint Gerardusstraat geen voorrang aan een auto bestuurd door een 52 jr. plaatsgenote. De man en de vrouw raakten hierbij gewond en werden voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De bij de aanrijding betrokken autos blokkeerden de rijbaan en bovendien kwam de brandweer ter plaatse om te helpen bij het uit de autos halen van de gewonden.


*
Teveel gedronken

BEILEN. Op t Spiek in Beilen hield de politie maandagavond een 42 jr. automobilist uit Assen aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,9 promille.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe