Van Lanschot Bankiers


Terug

Van Lanschot groeit fors in Rotterdam

´s-Hertogenbosch, 4 sep 2001

In de tuin van het kantoor van F. van Lanschot Bankiers in Rotterdam is een zeer stijlvolle Orangerie bijgebouwd. Deze uitbreiding van de Van Lanschot-vestiging aan de Westersingel wordt dinsdag 4 september officieel geopend door de burgemeester van Rotterdam, mr I.W. Opstelten, en drs H. Heemskerk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot. Als openingshandeling wordt het bord onthuld met daarop de naam van het nieuwe binnenplein: Plein 1737, een verwijzing naar het oprichtingsjaar van het oudste onafhankelijke bankiershuis van Nederland.

Van Lanschot vestigde zich in 1974 in Rotterdam. In 1996 verhuisde de bank voor vermogende particulieren, middelgrote (familie)bedrijven en institutionele beleggers van de Westblaak naar de Westersingel, een unieke plek in het centrum. Tweeëneenhalf jaar geleden werd toestemming verkregen voor de bouw van een orangerie in de achtertuin. Reden voor de uitbreiding was de sterke groei van het kantoor, zowel wat de betreft de particuliere, maar zeker ook de zakelijke relaties.

Directeur mr E.T. de Boer: De toegenomen welvaart heeft ons zeker in de kaart gespeeld. Het aantal vermogende particulieren dat bij ons bankiert is de laatste jaren dan ook flink gestegen. De economische groei als gevolg van de dynamische ontwikkelingen van Rotterdam is ook niet ongemerkt aan ons voorbij gegaan. Voor de
directeur-groot-aandeelhouder en het familiebedrijf blijken wij een zeer aantrekkelijke partner te zijn.
Tot nu toe moesten de specialisten van de zakelijke sector - dit zijn adviseurs voor de zakelijke markt, directeuren-grootaandeelhouders, alsmede assurantie- en hypotheekadviseurs - hun werkzaamheden op de bovenste verdieping van het bestaande kantoorpand verrichten. Behalve gebrek aan ruimte, strookte dit ook niet met de visie van Van Lanschot dat ook adviseurs en account managers zaken moeten kunnen doen in een ambiance die past in het Van Lanschot-concept.

Uniek in hartje Maasstad
Met de nieuwe Orangerie wordt dit euvel meer dan goedgemaakt. De zakelijke cliënten kunnen worden ontvangen in een stijlvolle omgeving, die geheel in lijn is gebracht met het bestaande pand uit 1860 en de unieke Van der Vlugtwoningen uit 1920 die in het museumpark zijn gesitueerd. Uiteraard is de uitbreiding voorzien van de modernste faciliteiten. Door de nieuwbouw is een sfeervol binnenplein ontstaan, compleet met vijver en kleine bomen die passen bij een orangerie met haar vele glaspartijen. Ook staat cliënten en medewerkers een ondergrondse parkeergarage met 36 plaatsen ter beschikking. Zeer uitzonderlijk én welkom uiteraard voor deze locatie in het hartje van de Maasstad.

Ruimte voor kwaliteit
Dankzij de uitbreiding met de Orangerie beschikt het kantoor van Van Lanschot in Rotterdam over voldoende ruimte om haar ambities waar te maken en het groeiscenario voor de komende jaren te realiseren. Het kantoor aan de Westersingel straalt tevens een sfeer uit van kwaliteit, persoonlijke aandacht en vertrouwen. Onze cliënten zullen zich er nog meer thuis voelen, aldus De Boer.

Van Lanschot draagt kunst een warm hart toe. Ter gelegenheid van de opening van de Orangerie ontving De Stichting Klakkenaar NLG 10.000 voor de verstandelijk gehandicapte kunstenaars van Galerie Atelier Herenplaats.