Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 september 2001

Snelkraak bij supermarkt Hillegom (D1) Vanmorgen, 4 september rond 03.25 uur werd een snelkraak gezet bij een supermarkt aan 't Palet. Een ruit van een toegangsdeur was ingegooid. Daarna had men het gemunt op het sigarettenrek. Alle rekken waren opengemaakt door de krakers. Het is nog niet bekend of ze ook buit konden maken. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouw aangerand Hillegom (D1)
Een 44-jarige vrouw is op maandagmorgen omstreeks 07.15 uur aangerand bij het park van de Mesdagflat. De vrouw werd van achteren beetgepakt door een man met een donkere huidskleur en aangerand. Door zich hevig te verzetten wist de vrouw te ontkomen aan haar belager. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Hillegom, telefoonnummer 0900 8844. Signalement man; ongeveer 30 jaar, donkere huidskleur, 1.80 m, zwart krullend haar en zwarte kleding.

Nachtelijke overval op snackbarhouder Noordwijk (D1)
Vanmorgen, 4 september tussen 03.00 en 4.00 uur werd een 46-jarige snackbarhouder uit Lisse bij het verlaten van zijn snackbar annex shoarmazaak overvallen door twee nog onbekende mannen. De Lissenaar werd met een onbekend voorwerp op zijn hoofd geslagen. Hij liep daardoor een hoofdwond op. De overvallers gingen er met een koffertje met geld vandoor. Over de hoogte van het bedrag doet de politie geen mededelingen. De politie is een onderzoek gestart.

Inbraak in woning Oegstgeest (D2) Vanmorgen, 4 september rond 04.25 uur werd ingebroken in een woning aan de Clinckenburgh. Via een deur kwam de inbreker de woning binnen. Het inbraakalarm ging daarop af. De bewoner zag de inbreker nog wegrennen. Bij zijn achtervolging raakte hij het spoor bijster. De inbreker heeft nog wel kans gezien om een tas met een aantal passen buit te maken.

Huiselijk geweld Leiden (D4) De politie heeft maandag 3 september in zijn woning een 36-jarige Leidenaar aangehouden. De man heeft donderdag 30 augustus na een ruzie zijn vriendin ernstig mishandeld. De 27-jarige vrouw wist te ontkomen en heeft bij de politie aangifte gedaan van zware mishandeling.De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld.

Kop-staart aanrijding Rijksweg A4 Leiden (D4) Bij drie kop-staart aanrijdingen op de Rijksweg A4 in de richting Amsterdam zijn op dinsdag 4 september omstreeks 06.10 uur twaalf auto's betrokken geweest. Door de noodzaak van het verkeer remden twee auto's. Een 46-jarige automobilist uit Leiden die daar achter reed kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen en reed tegen de auto voor hem. Deze reed op zijn beurt tegen de auto daarvoor. Elders op de A4 ontstond eveneens een aanrijding tussen vier auto's. Een 26-jarige automobiliste uit Leiden kon ook niet tijdig haar voertuig tot stilstand brengen toen de drie auto's voor haar afremden. Enkele meters daarachter remden vier personenauto's voor deze aanrijding. Een 36-jarige automobilist uit Den Haag zag dit te laat en reed tegen de auto voor hem waardoor er opnieuw een kop-staart aanrijding plaatsvond. Bij de aanrijdingen ontstond voornamelijk blikschade aan de voertuigen.

Onder bedreiging telefoons afhandig gemaakt Bodegraven (D7)
Op maandag 3 september rond 16.30 uur werd een 18-jarige medewerker van een telecomwinkel aan de Van Tolstraat met een mes bedreigd door een viertal nog onbekende jongens. De bedreiging volgde nadat de verkoper het er niet mee eens was dat drie van de jongens een vitrinedeur openden en daaruit zeven mobiele telefoons en een communicator wegnamen. Na de bedreiging verlieten de jongeren de winkel met de goederen. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in fotozaak Gouda (D7)
Vanmorgen, 4 september rond 04.00 uur werd ingebroken in een fotozaak aan de Markt. Een ruit werd door de inbrekers ingegooid. Het alarm ging daarop af. Waarschijnlijk zijn de daders daarna snel vertrokken. Vermoedelijk zagen ze nog wel kans een lege kassalade en wat fotorolletjes buit te maken.

Rijden onder invloed Boskoop (D6) Een 57-jarige automobilist uit Hazerswoude-Dorp is zaterdag 1 september omstreeks 22.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed in zijn auto over de Middelburgseweg toen hij gecontroleerd werd door agenten. Uit de ademanalyse bleek dat hij een ademalcoholgehalte had van 620 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Conflict in het verkeer Nieuwerkerk a.d. IJssel (D6) Maandag 3 september vond omstreeks 13.30 uur een conflict plaats op het Raadhuisplein. Een bestuurder van een autobusje en de bestuurder van een tegemoetkomende auto kregen onenigheid over het eerst passeren van een geparkeerde auto. De 30-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a.d. IJssel was geirriteerd geraakt en bespuwde de 64-jarige autobusbestuurder uit Papendrecht. Toen zij elkaar later nogmaals troffen bij het gemeentehuis ontstond er een worsteling. Het tweetal is vervolgens naar het politiebureau gegaan. De 30-jarige man werd aangehouden op verdenking van mishandeling. Na verhoor is hij heengezonden.