Provincie Zuid-Holland

Turbo-rotonde voor gemeente Maasdam

04-09-2001

Spreekuur gedeputeerde Houtman op 6 september in Alblasserdam

Op donderdag 6 september houdt gedeputeerde Houtman een spreekuur in Alblasserdam voor de inwoners van de regio Drechtsteden. De provincie wil door het organiseren van spreekuren van de verschillende gedeputeerden de inwoners van Zuid-Holland de gelegenheid bieden hun vragen en/of wensen aan het provinciebestuur voor te leggen.

Het spreekuur vindt plaats in sociaal cultureel centrum De Wipmolen, Zeevaartschoollaan 1 in Alblasserdam van 19.00 uur tot 20.00 uur. Bezoekers dienen zich vantevoren telefonisch aan te melden. Dit kan tot woensdag 5 september 12.00 uur via telefoonnummer 070 441 7013. Gedeputeerde Houtman houdt met regelmaat spreekuren op verschillende locaties in de regio Zuid-Holland Zuid, de regio waarvoor hij aanspreekbaar is.

De provincie werkt intensief samen met de acht Drechtstedengemeenten en hecht daarom veel waarde aan de uitvoering van de projecten uit het werkprogramma van de Drechtsteden. Dit programma is in gezamenlijk overleg tussen de provincie en de Drechtsteden tot stand gekomen. Projecten uit dit programma zijn bijvoorbeeld het realiseren van een nieuw regionaal theater, het verbeteren van het openbaar vervoer in de regio, de herstructurering van oudere woonwijken en het realiseren van de Drechtoeverprojecten. Voorbeelden hiervan zijn het Verolmeterrein in Alblasserdam, het samenbrengen van beroepsopleidingen (Leerpark, Leonardo Plaza) en de ontwikkeling van het groenproject Sophiapolder. Het eerste oeverproject Westkeethaven in Zwijndrecht wordt nu ontwikkeld en geldt voor de provincie als een succesvol voorbeeld.