FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: bijeenkomst tegen sluiting Akzo Zout

FNV Bondgenoten: demonstratieve bijeenkomst tegen sluiting AKZO Zout

Donderdag 6 september houdt FNV Bondgenoten om 14:00 uur een demonstratieve ledenbijeenkomst op de locatie Hengelo van chemieconcern Akzo-Nobel. Doel van de bijeenkomst is het informeren van het personeel over de aangekondigde sluiting van de specialtyfabriek Zout in Hengelo, onderdeel van de businessunit Zout. Daardoor komen 200 arbeidsplaatsen op de tocht te staan. Bij de bijeenkomst zijn ook werknemers van de Akzo-vestiging in Amersfoort aanwezig. Bij deze vestiging moeten 50 banen verdwijnen

Begin juli kondigde de directie van de businessunit Zout de reorganisatie aan, nog voordat de raad van bestuur van Akzo zich hierover had uitgesproken. Dat leidde toen tot spontane, ongeorganiseerde acties van werknemers in het centrum van Hengelo. In een ledenvergadering werd daarna besloten tot de bijeenkomst morgen.

FNV Bondgenotenbestuurder Ben Roodhuizen is niet blij met de huidige gang van zaken bij Akzo: 'Dit soort reorganisaties zijn cosmetische lapmiddelen, die voor de aandeelhouders de winstcijfers op peil moeten houden. Je kan niet zo maar een afdeling dichtgooien als het even iets minder gaat'.
FNV Bondgenoten heeft samen met de Groepsondernemingsraad van de businessunit een commissie ingesteld die alternatieven voor de sluiting gaat onderzoeken.