HOGESCHOOL VAN UTRECHT

Minister Hermans opent collegejaar Hogeschool van Utrecht

PERSUITNODIGING

MINISTER HERMANS SPREEKT TIJDENS OPENING COLLEGEJAAR HOGESCHOOL VAN

UTRECHT

Minister Hermans van onderwijs, cultuur en wetenschappen heeft dit jaar op 6 september a.s. de Hogeschool van Utrecht uitgekozen om zijn bijdrage te geven aan de opening van het collegejaar. Het thema is: de positie van het hbo in de zgn. 'koninklijke route' (van vmbo naar hbo-masters) waar kwaliteit, variëteit en toegankelijkheid centraal staan.
Naar aanleiding van de pas verschenen toekomstverkenning Grenzeloos Leren met daarin ideeën over de toekomst van het hoger onderwijs, zal de minister ook ingaan op de bekostiging van het hbo.

Tijdens de openingsbijeenkomst zal HvU-collegevoorzitter De Greef zijn visie geven op (on)mogelijkheden van het digitale onderwijs en de rol van de Hogeschool van Utrecht daarin. Gezien de grote bestuurlijke betrokkenheid van De Greef bij de totstandkoming van de Digitale Universiteit is het vanzelfsprekend dat hij een warm pleidooi houdt voor een huwelijk tussen ICT en onderwijs, maar vooral ook wat dat voor extra kansen biedt voor het 'gewone' hoger onderwijsconcept binnen de Hogeschool van Utrecht.

Het programma luidt als volgt:
Plaats: Domkerk Utrecht
15.00uur : ontvangst
15.30uur : welkomstwoord
15.40uur : toespraak minister
'De beroepskolom, van vmbo naar hbo-masters' 16.00uur : muzikaal intermezzo
16.15uur : toespraak voorzitter college van bestuur 'ICT en Onderwijs; werk aan de winkel' 16.35uur : opening collegejaar 2001-2002 16.45uur : borrel in de kloostertuinen van de Dom