PERSBERICHT

SCHUTTERSVELD N.V.

SCHUTTERSVELD VERKOOPT DUITSE TEGELACTIVITEITEN AAN SAINT-GOBAIN

Schuttersveld NV maakt bekend tot overeenstemming te zijn gekomen over de voorgenomen verkoop van de activiteiten van Keramundo Fliesen GmbH aan de Duitse dochteronderneming van de bouwmaterialendivisie van Saint-Gobain SA, Raab Karcher GmbH. De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Duitse mededingingsautoriteit. Na goedkeuring, zal de transactie met terugwerkende kracht per 1 september 2001 geëffectueerd worden.

Keramundo is marktleider in de Duitse markt voor keramische tegels. Bij Keramundo werken 800 mensen. Het bedrijf behaalde een omzet van DM 471 miljoen in 2000 vanuit 52 vestigingen in Duitsland.

De verkoop is het resultaat van de strategische heroriëntatie van Schuttersveld. Op basis van de aangescherpte doelstellingen en strategie is de focus van Schuttersveld thans gericht op geselecteerde activiteiten in marktniches. Daarmee hangt de keuze samen om de handelsactiviteiten op het gebied van sanitair, verwarming en tegels af te stoten. De uit de verkoop vrijkomende middelen bieden ruimte voor gepaste acquisities die goed aansluiten bij de bestaande activiteiten in de business areas Industrial, Distribution Services en Automotive.

J.B. Wolters, algemeen directeur van Schuttersveld, licht de verkoop toe: "We hebben op 28 augustus 2001 een aangescherpte strategie bekend gemaakt. De verkoop van onze Duitse tegelactiviteiten is daarin een belangrijke stap".

Zoals Schuttersveld in het halfjaarbericht reeds heeft aangegeven, zijn de af te stoten activiteiten op het gebied van tegels met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2001 gedeconsolideerd.

Profiel Schuttersveld
Schuttersveld NV (binnenkort genaamd Kendrion N.V.) is een internationaal opererende onderneming met circa 6.000 medewerkers in 17 Europese landen. De activiteiten zijn ondergebracht in drie business areas (Kendrion Industrial, Kendrion Distribution Services en Kendrion Automotive) waarbij de focus ligt op niche-market leadership in business-to-business markten. Kendrion produceert componenten voor industriële afnemers en specifieke componenten voor de automotive industrie. Daarnaast is Kendrion dienstverlener op het vlak van distributie en handel in (kunststof-) halffabrikaten. Karakteristiek voor Schuttersveld zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteits-management in ruime zin en logistieke expertise. Het aandeel Schuttersveld is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Profiel Saint-Gobain Distribution Batiment
De bouwmaterialendivisie van Saint-Gobain behaalde een omzet van EUR 9.7 miljard in 2000 en heeft meer dan 43.000 mensen in dienst. Het bedrijf is leidend in de markt voor bouwmaterialen in Europa, met 2.500 vestigingen in 13 landen. De belangrijkste merknamen die gevoerd worden zijn Point. P, Lapeyre, La Plateforme du Bâtiment, Jewson, Graham en Raab Karcher.

Kempen & Co (een dochteronderneming van Dexia Banque Internationale à Luxembourg) heeft opgetreden als financieel adviseur van Schuttersveld.

Zeist, 6 september 2001

De directie van Schuttersveld NV

Voor verdere informatie: J.B. Wolters, tel. +31 (0)30 6 997 250