Internatio-Müller N.V.

Rotterdam, 6 september 2001

Internatio-Müller (Imtech) neemt Ravebo over
Internatio-Müller N.V. deelt mede dat met het management van Ravebo, ABN AMRO Participaties BV en NPM Capital NV overeenstemming is bereikt over de overname van de aandelen Ravebo. Ravebo is één van de weinige onafhankelijke industriële werktuigbouwkundige onderhoudsspecialisten in Nederland. Na overname zal de Ravebo deel gaan uitmaken van Imtech, de divisie Techniek van Internatio-Müller. Binnen Imtech zal Ravebo worden gepositioneerd in de business unit Imtech Industrie (Mescon) van Imtech Projects West.

Transactie
De overnamesom wordt voldaan in contanten en bedraagt 4,5 miljoen Euro. De betaalde goodwill zal rechtstreeks ten laste worden gebracht van het eigen vermogen van Internatio-Müller. Ravebo zal direct positief bijdragen aan de winst per aandeel. De overname is gemeld bij de vakbonden en de betrokken ondernemingsraden hebben positief advies gegeven.

Strategie Internatio-Müller / Imtech
De overname past in de strategie van Internatio-Müller om focus in haar bedrijfsactiviteiten aan te brengen teneinde de beste mogelijkheden voor structurele winstgroei en aandeelhouderswaarde te realiseren. Hiertoe heeft Internatio-Müller zich volledig gericht op de technische activiteiten van Imtech, waarbij via autonome groei en acquisities Imtech in de periode tot en met 2003 in omvang zal verdubbelen bij een verdere groei van de marge. Momenteel bezit Imtech in de industrie een toonaangevende positie op het gebied van elektrotechniek, instrumentatie, proces- en productieautomatisering. Op het gebied van industriële werktuigbouw is Imtech gespecialiseerd in het brede terrein van lucht- en klimaatbehandeling, maar de competentie van werktuigbouwkundige kennis van regelkleppen, afsluiters, rotating equipment en piping is beperkt. Met de overname van Ravebo wordt deze competentie versterkt. Hiermee zal Imtech beter in staat zijn om complete multidisciplinaire projecten in de industrie (nieuwbouw en onderhoud) uit te voeren.

Profiel Ravebo
Ravebo telt 130 medewerkers en realiseerde in 2000 een omzet van circa 11 miljoen Euro. Ravebo bestaat uit twee werkmaatschappijen, te weten: Ravebo Supply B.V. en Manotherm Services B.V. Ravebo Supply levert een compleet pakket aan industriële producten voor alle voorkomende technische toepassingen in de procesindustrie. Manotherm Services richt zich op de uitvoering van technische (onderhouds)services in de industrie zoals piping, stops, kalibratie en inspectie, alsmede renovatie, onderhoud en revisie van onder meer regelkleppen, afsluiters en procesinstrumentatie. Beide werkmaatschappijen werken nauw samen en leveren totale service aan de Nederlandse procesindustrie, staalindustrie en nutsbedrijven. Ravebo heeft vestigingen in Brielle, de Botlek en Zeeland (Nieuwdorp) en zal na overname door Imtech ook in Noord-Holland gevestigd worden.