Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-09-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.05 uur
Aangehouden voor merkenvervalsing

NIEUWEGEIN Een 27-jarige man uit Harlingen is woensdagmiddag aangehouden op verdenking van vervalsing.

Bij een onderzoek door de Economische Controledienst in samenwerking met de Stichting Namaakbestrijding en de politie werd de man aangetroffen in een opslagruimte aan Laagraven waar een grote partij namaak merkgoederen lag. Het bleek te gaan om nep Pokémontassen.

De man zit voorlopig vast en het onderzoek wordt voortgezet.

Gezochte man aangehouden

NIEUWEGEIN Een 29-jarige man uit Utrecht is woensdagavond op de Schouwstede in zijn auto aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de man werd gezocht omdat hij nog ruim 600 gulden aan boetes moest betalen en nog 7 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Ook moest het rijbewijs ingevorderd worden.

De boetes kon de man direct betalen, de 7 dagen zal hij moeten uitzitten.

Automobilist onder invloed

NIEUWEGEIN Een 49-jarige automobilist uit Nieuwegein is woensdagavond betrapt op het rijden onder invloed op de Eekhoornweide.

Ook bleek dat zijn auto niet APK gekeurd was. Na een ademanalyse op het bureau bleek dat de man 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Deze uitslag betekende ook dat het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Bestuurders bekeurd

IJSSELSTEIN / NIEUWEGEIN Bij een verkeerscontrole op woensdag op de Utrechtseweg, Parkhout en Sluyterslaan werden 32 bestuurders bekeurd voor ondermeer het niet dragen van de gordel, niet kunnen tonen van het rij- en/of kentekenbewijs.