Politiebericht Venlo 6-09-2001
Mediaberichten 06 september (12.30 uur)

WEERT 6 bromfietsers bekeurd

WEERT In het kader van het project Wij gaan weer naar school heeft het Mobiel Jeugd Team van de politie Limburg-Noord donderdagmorgen een bromfietscontrole gehouden op de Graafschap Hornelaan, waarbij 6 bromfietsers zijn bekeurd. Gedurende 1,5 uur controleerden 2 politiemannen en 2 politievrouwen 16 bromfietsers en constateerden bij 6 van hen dat ze met teveel vermogen reden. Een van hen kreeg daarvoor een boete van maar liefst 250 gulden. Tijdens de controle is tevens het oversteekgedrag van de schooljeugd bij de verkeersbrigadiers in de gaten gehouden. Hierbij werden geen onregelmatigheden gezien. Ook de komende week gaat het Mobiel Jeugd Team op diverse locaties in de regio controleren in het kader van het project.

ROERMOND Twee winkeldieven aangehouden
ROERMOND De politie heeft woensdagmiddag rond 15.40 uur een 17-jarige en een 18-jarige inwoner van Roermond aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Kempweg. De 17-jarige pakte 2 pakjes sigaretten uit het rek en gaf die vervolgens door aan de 18-jarige verdachte, die ermee langs de kassa liep. De diefstal werd opgemerkt door een winkelmedewerker, die de politie waarschuwde. Een van de jongens werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. De andere verdachte werd uitgenodigd aan het bureau en verscheen even later, waarna hij is aangehouden. Tegen beiden zal waarschijnlijk proces-verbaal worden opgemaakt.

VENLO Mishandeling

VENLO Twee nog onbekende mannen hebben dinsdagmiddag zonder aanleiding een 24-jarige inwoner van Venlo mishandeld. Het slachtoffer stak rond 13.00 uur de Peperstraat over toen een witte pickup aan kwam rijden. De bestuurder hievan moest afremmen vanwege de voetganger.Nadat de man was overgestoken, stapten twee inzittenden uit het voertuig en sloegen hem op zijn rug. Hierdoor viel hij op de grond, waarna hij herhaaldelijk geschopt werd. Vervolgens zijn de twee daders weer in de pick-up gestapt en weggereden. Het signalement van de twee verdachten: beiden zijn ongeveer 23 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. Ze hebben een Chinees uiterlijk, zwart half lang haar en waren die dag gekleed in een zwarte broek en een zwarte jas. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en is opzoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie Venlo-centrum via het Landelijk Telefoonnummer Politie 0900-8844 (30 cent/0,14 euro per minuut).