Politie Amsterdam-Amstelland

Slachtoffers straatrover gezocht
6-9-2001. De politie van wijkteam Ferdinand Bolstraat heeft woensdagmiddag een straatrover gearresteerd, maar weet niet wie zijn slachtoffers zijn. Om de zaak rond te krijgen is het van belang dat de niet alleen de slachtoffers, maar ook getuigen zich melden. De man wordt ervan verdacht minstens drie straatroven te hebben gepleegd. Zijn twee handlangers verdwenen op een bromscooter.

De verdachte is een 22-jarige negroïde man. Hij werd op aanwijzing van het publiek aangehouden op de Ceintuurbaan kort nadat hij een vrouw van haar tas had beroofd. Eerder waren ook al een vrouw en een man beroofd. De laatste werd in zijn gezicht geslagen. De straatroven vonden op de Ceintuurbaan en in de Van Woustraat plaats. De verdachte gaf de geroofde tassen over aan twee mannen die op een blauwgrijze bromscooter reden. De bestuurder was een blanke man. De duopassagier had een getinte huidskleur. Deze twee verdachten zijn spoorloos.

De politie vraagt of de slachtoffers zich willen melden en is op zoek naar getuigen. Dus ook naar getuigen die iets kunnen vertellen over de twee handlangers op de bromscooter. Wijkteam Ferdinand Bolstraat is telefonisch bereikbaar op nummer (020) 559 35 70.



Rijbewijzen ingevorderd
6-9-2001. Vannacht zijn drie bestuurders van personenautos hun rijbewijs kwijtgeraakt. Een 21-jarige bestuurder uit Huizen reed 159 kilometer per uur over de A1 bij Diemen. Een 53-jarige man uit Heemstede reed op de A9 bij Amstelveen eveneens 159 kilometer per uur. Een 43-jarige bestuurder uit Almere reed met een gemiddelde snelheid van 160 over de A10 in Amsterdam-Noord. De maximum toegestane snelheid was in alle gevallen 100 kilometer per uur. Alle bestuurders moesten hun rijbewijzen inleveren.



Streetwise-actie in Noord
6-9-2001. Gisteren heeft de politie een gerichte verkeersactie gehouden op de Purmerweg en de Ijdoornlaan in Amsterdam-Noord. Er werden 32 bestuurders staande gehouden. In totaal werden er 44 bekeuringen uitgedeeld. Het betrof hier voornamelijk snelheidsovertredingen en het niet dragen van autogordels.



Aanhouding na steekpartij bierglas
6-9-2001. Vannacht is een 27-jarige man aangehouden in de Paardenstraat. De man werd gezocht in verband met een steekpartij waarbij een cafébezoeker een slagaderlijke bloeding in de hals opliep. De steekpartij had plaats op 16 augustus in een horecagelegenheid in de Lange Leidsedwarsstraat. De politie werd gewaarschuwd door een omstander dat de gezochte man zich ophield in de Paardenstraat. Politiemensen troffen de man en hielden hem aan. De recherche van het binnenstadsdistrict zal de zaak verder onderzoeken.



Schietincident opgelost
5-9-2001. Het schietincident dat maandagmiddag plaatsvond op de Staalmeesterslaan is opgelost. De daar met schotwonden aangetroffen man blijkt zichzelf te hebben neergeschoten. Relationele problemen vormden de achtergrond. De man is gisteren uit het ziekenhuis ontslagen en vervolgens aangehouden. Hij krijgt een dagvaarding in verband met illegaal vuurwapenbezit en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Het vuurwapen dat in zijn nabijheid werd aangetroffen, is in beslag genomen.



Steekpartij op de Wallen
5-9-2001. Vannacht werd in de binnenstad een 30-jarige bestuurder van een bestelbusje in zijn been gestoken. Het steekincident was het gevolg van een verkeersruzie. De automobilist kreeg het aan de stok met een onbekend gebleven voetganger, die beweerde door het busje te zijn geraakt. De voetganger trok het busje open en probeerde de bestuurder naar buiten te trekken. Toen dit niet lukte bracht de man de chauffeur een messteek toe. De messentrekker ging er vandoor en is spoorloos. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.



Fiets om of stap af
27-8-2001. Met ingang van vandaag wordt in de Leidsestraat een actie gehouden om het fietsen in dit voetgangersgebied tegen te gaan. De komende twee weken zullen politiemensen fietsers waarschuwen om voortaan af te stappen of om te rijden. Na 9 september krijgen mensen die in de Leidsestraat fietsen, zonder pardon een boete van 50 gulden. Klik voor meer informatie op het plaatje.



Dodelijke schietpartij
De recherche van bureau Waddenweg onderzoekt de dodelijke schietpartij die woensdagavond bij het Waterlandplein het leven kostte aan een 22-jarige man. Het slachtoffer, een Amsterdammer, werd rond 18.00 uur neergeschoten in de Beverwijkstraat in de buurt van de IJdoornlaan. Hij strompelde naar het Waterlandplein en zakte in elkaar bij een café, waar hij overleed. De nog onbekende schutter is voortvluchtig. De mannen kregen ruzie in de Beverwijkstraat. Plotseling trok de schutter een vuurwapen en loste een aantal fatale schoten op de 22-jarige man.
De politie weet nog niet welk motief er speelt. Getuigen of mensen met informatie over het misdrijf wordt verzocht contact op te nemen met de recherche. Het team is telefonisch bereikbaar op nummer (020) 559 21 21.
Brand in woning
5-9-2001. Dinsdagavond rukte de brandweer uit voor een brand in een woning in de Grote Bickerstraat. De 45-jarige bewoonster was in slaap gevallen terwijl er nog een pan op het gasfornuis stond. De vlam in de pan werd snel geblust en de schade bleef beperkt tot rookschade. De bewoonster bleef ongedeerd.
Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.