Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-09-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.00 u) Donderdag, 6 september 2001

District Heerlen

District Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag op diverse locaties radarsnelheidscontroles gehouden. Dat waren op de Schandelerboord in Heerlen, de Hamstraat en Dominialemijnstraat in Kerkrade, de N276 in Merkelbeek, de Bouwbergstraat in Schinveld en op de Karel Doormanstraat in Brunssum. Totaal werden 3.453 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 362 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een klein aantal van hen werd terplaatse bekeurd doch de meeste van hen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km p/u.

Heerlen; aanrijding
Afgelopen woensdagavond omstreeks 23.00 uur vond op de Heesbergstraat in Heerlen een (kop/staart-) aanrijding plaats. Een 30-jarige automobilist uit Heerlen botste met zijn auto tegen de achterzijde van een auto, bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Heerlen. Beide autos raakten bij deze kop/staart-aanrijding flink beschadigd en werden afgesleept. De 30-jarige Heerlense automobilist en een passagier, een 83-jarige vrouw uit Heerlen werden overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen waar ze ter observatie toch even werden opgenomen. De politie die vermoedens heeft van alcoholgebruik door de 30-jarige Heerlense automobilist heeft van hem een bloedproef afgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Heerlen; in gestolen auto
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Kempkensweg in Heerlen van een 38-jarige automobilist (zonder vaste woon/verblijfplaats) bleek dat de auto waarin de man reed als gestolen gesignaleerd stond (op 3 september jl. in Maastricht gestolen). De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De auto werd inbeslaggenomen en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; inbeslaggenomen
Afgelopen woensdagmiddag vond op de Mgr. Nolensstraat in Hoensbroek een aanrijding plaats. Een 16-jarige bestuurder van een bromfiets uit Hoensbroek die via het trottoir, langs de voor het rode verkeerslicht gestopte verkeer reed, botste op de kruising met de Nieuwstraat en Marktstraat met zijn bromfiets tegen een auto, bestuurd door 33-jarige man uit Heerlen. Gelukkig raakte niemand gewond. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat de bromfiets vermoedelijk is gestolen (in Venlo), nam de politie de bromfiets in beslag. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding en naar de precieze herkomst van de bromfiets.