Ingezonden persbericht


LOGICA OOK IN EEN UITDAGENDE MARKT OPNIEUW SUCCESVOL MET 60% WINSTGROEI

WINST PER AANDEEL TOEGENOMEN MET 50%

ROTTERDAM/LONDEN, 6 september 2001. In het boekjaar dat eindigde op 30 juni 2001 groeiden de omzet en winst van Logica voor het achtste opeenvolgende jaar:
* de waarde van nieuw geboekte orders steeg met 30% tot £1,310.6 miljoen (2000: £1,005 miljoen)
* de omzet nam met 34% toe tot £1.133,2 miljoen (2000: £847,4 miljoen)
* de exploitatiemarge* steeg naar 12,4% ten opzichte van 11,1% in het voorgaande jaar
* de winst voor belastingen* steeg met 60% tot £155,6 miljoen (2000: £97,4 miljoen)
* de winst per aandeel* (EPS) nam met 50% toe naar 25,4 pence (2000: 16,9 pence)**
* het volledige jaardividend steeg met 31% naar 5,0 pence** "In een meer uitdagende marktsituatie heeft Logica voor het achtste opeenvolgende jaar succesvol geopereerd. Sterker nog, dit jaar is de winst per aandeel zelfs toegenomen met 50%, ruim boven ons gemiddelde van 41,3%, berekend over de afgelopen acht jaar", aldus Martin Read, algemeen directeur en chief executive van Logica.

Dit succes is gebaseerd op het consistent toepassen van de strategie van Logica. Deze strategie is gericht op het voor een groot aantal marktgebieden, waar ook ter wereld, leveren van bedrijfskritische oplossingen met toegevoegde waarde. De dit jaar gerealiseerde bedrijfsovernames waren succesvol en hebben geleid tot een groei van het marktaandeel van Logica in haar belangrijkste markten. De energie- en nutssector was voor Logica de snelst groeiende markt met een omzettoename van 54%. Dit weerspiegelt Logica's positie als één van de marktleiders in het leveren van infrastructurele oplossingen voor de liberaliserende energiemarkt.

De telecommunicatiesector van Logica blijft een aanzienlijke groei vertonen met een omzettoename van 42%. De solide reputatie die Logica wereldwijd heeft als marktleider voor het leveren van 'messaging solutions' (berichtenverkeer, zoals SMS) wordt ondersteund door systemen voor facturatie, prepay en operationele ondersteuning.

De succesvolle oplevering en uitvoering van lange-termijn contracten zorgt ervoor dat Logica tot in de kern van de business van haar klanten doordringt. Dit is voor Logica een belangrijke garantie voor substantiële en continue omzet op de lange termijn.

Logica is het nieuwe boekjaar vanuit een sterke positie begonnen. De orderportefeuille groeide in het boekjaar 2000/2001 met 30%, resulterend in een 'book to bill ratio' van 1,16:1, wat een positief effect had op alle regio's en marktsectoren waarin Logica actief is. Onder de huidige marktomstandigheden verwacht de Raad van Bestuur van Logica ook in het komende boekjaar, dat eind juni 2002 afloopt, een goed financieel resultaat voor het bedrijf.

Logica
Logica is een internationale organisatie voor advies, systeemintegratie en software. Logica's klanten zijn actief in diverse marktsectoren zoals financiële instellingen, energie en nutsbedrijven, telecommunicatie, overheid, industrie, transport en distributie. De 10.000 medewerkers werken verspreid over 28 landen. In Nederland telt Logica momenteel 1.000 medewerkers die verspreid over 6 vestigingen werkzaam zijn. Logica is genoteerd aan de beurs van Londen en maakt daar deel uit van de FTSE100 index, waarin de grootste beursgenoteerde bedrijven in het Verenigd Koninkrijk zijn opgenomen.

(Zie voor het volledige Engelstalige persbericht: http://www.logica.com/news/press/pr770.html)


* Voor afschrijving van goodwil en exclusief buitengewone baten en lasten
* * Herberekend op basis van de gevolgen van de rechtenkwestie van oktober 2000