Ingezonden persbericht


Aleksandar Lukic verdient contract in proefperiode

Calvert White tekent voor twee jaar

ROTTERDAM Gunco/Rotterdam Basketbal heeft Calvert White de komende twee seizoenen in de gelederen. De 25-jarige Amerikaanse forward, die de afgelopen twee jaar in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen uitgroeide tot de smaakmaker van de selectie van coach Ronald Wolfs, is daarmee een vaste waarde voor de toekomst.

De 1.94 meter lange White arriveerde vandaag, donderdag 6 september op Schiphol. De afgelopen weken was hij met de nationale selectie van de Virgin Island actief op de PAN American Games. Zijn team eindigde daar als zesde en miste daardoor net kwalificatie voor het WK. De forward, die de afgelopen twee jaar tot dunkkoning van ons land werd gekroond en in april van dit jaar werd gekozen tot Rotterdams MVP van het seizoen 2000-2001 debuteert zaterdag op het toernooi van het Duitse Giessen.

Daar is ook Aleksandar Lukic weer actief. De Joegoslavische forward was een maand op proef in de Maasstad. In die vier weken dwong hij een contract af. Lukic miste de laatste oefenwedstrijd in Hasselt, omdat hij in Joegoslaviƫ de laatste zaken moest regelen. Eerder contracteerde Gunco/Rotterdam Basketbal guard Ron Borstel, en de Amerikanen Hunter Reinke en Ewan Auguste. De selectie van coach Ronald Wolfs wordt op maandag 17 september om 19.30 uur in het Smart Center Rotterdam in Capelle aan den IJssel aan de sponsors, relaties en pers gepresenteerd.