FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: Akzo moet uitvoering reorganisatie stoppen

FNV Bondgenoten: directie Akzo Zout moet stoppen met uitvoeren reorganisatie

De directie van Akzo Zout moet stoppen met de uitvoering van de reorganisatie van de locaties Hengelo en Amersfoort. Dat is de uitkomst van de vanmiddag op de locatie Hengelo gehouden demonstratieve personeelsbijeenkomst. Met de reorganisatieplannen zijn 250 arbeidsplaatsen gemoeid.

FNV Bondgenoten laat in een pamflet aan de directie weten dat eerst de OR een advies moet uitbrengen voordat met de uitvoering van een reorganisatie kan worden gestart. De directie kondigde in juli de reorganisatie aan en zegde toen toe niet met uitvoering van de plannen te beginnen. Nu blijkt echter dat toch al uitvoerende stappen zijn genomen. FNV Bongenotenbestuurder Ben Roodhuizen sprak klare taal: 'als de directie openlijk besluit om geen gehoor te geven aan deze oproep van het personeel, dan volgen acties'. Deze uitspraak werd unaniem door de ruim 350 aanwezigen onderstreept.

De OR gaat in samenwerking met FNV Bondgenoten een onderzoek laten uitvoeren naar mogelijke alternatieven voor reorganisatie. Volgens Roodhuizen zijn de plannen van Akzo slecht gefundeerd:'Het is een slecht onderbouwd plan, dat vol zit met oneffenheden'. In totaal werken bij Akzo Hengelo 650 werknemers, waarvan ruim 380 lid zijn van FNV Bondgenoten.