FNV BOUW

Raad van Commissarissen corporatie SWZ gaat in op eis bonden

De vakbonden FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV zijn verheugd over het feit dat de Raad van Commissarissen van de Zwolse woningcorporatie SWZ op hun eisen zijn ingegaan. Vorige week nog hadden de bonden het ingrijpen van de Raad van Commissarisen geëist. De situatie binnen SWZ was dermate zorgwekkend dat snel ingrijpen noodzakelijk was geworden. De positie van de directeur, die geen vertrouwen van het personeel heeft, was oonhoudbaar geworden.

De Raad van Commissarissen heeft bij monde van de inmiddels benoemde interim-directie laten weten dat zij bereid is om voor een groot deel aan de door de bonden voorsgestelde maatregelen tegemoet te komen. Dit betekent:

- Er wordt een onafhankelijk onderzoek ingesteld, waarbij de Ondernemingsraad nauw betrokken zal zijn. Dit onderzoek heeft tot doel om boven tafel te krijgen wat nodig is om zo snel mogelijk een normaal functioneren van het bedrijf (en een gezond werkklimaat) te bewerkstelligen.

- Hangende dit onderzoek wordt de huidige directeur Ruud Rijnhart op non-actief gesteld. De ontslagprocedure van de drie geschorste managers wordt stilgezet. De onderzoekscommissie onderzoekt tevens wie van de (thuiszittende) managers terug kunnen komen in hun huidige of aangepaste functie.

FNV en CNV zullen het vervolgtraject kritisch volgen. De vakbonden hebben aan de Raad van Commissarissen aangegeven dat zij op het moment dat de resultaten van het onderzoek bekend zijn, opnieuw overleg wensen over de op dat moment te nemen besluiten.