Gemeente Doetinchem

Informele raad over dualisering lokaal bestuur

Hoe ziet het gemeentebestuur er straks uit?
Op 6 september vindt er een informele raadsbijeenkomst plaats over de dualisering van het lokaal bestuur. Tijdens de bijeenkomst gaan de Doetinchemse raadsleden en belangstellenden de discussie aan over de invulling van de plannen van de commissie Elzinga, die door de regering is aangesteld om de bestuurlijke vernieuwing van de komende jaren te ontwerpen.

Vier thema's vormen de rode draad tijdens de informele raad. De eerste drie betreffen de functies die de nieuwe positie van de gemeenteraad bepalen: de volksvertegenwoordigende, de normerende en de controlerende functie. Daarnaast komt de veranderende rol van het college aan bod. Over elk thema zal een groep deelnemers in discussie gaan. Na de verschillende tafelgesprekken volgt een plenaire terugkoppeling en een voorlopige samenvatting van conclusies.

De vergadering is openbaar. Er is een reader samengesteld met achtergrondinformatie. Belangstellenden kunnen deze reader bestellen door contact op te nemen met mevrouw Petra Smeekes van groep voorlichting. U kunt ook een e-mail sturen naar voorlichting@doetinchem.nl. In de reader treft u een aanmeldingsformulier aan, uiterlijke aanmeldingsdatum is 4 september.