Vereniging Elektrotechnisch Vakonderwijs

6 sept. VEV vanaf nu erkend exameninstituut REDI-regeling 20 aug.

VEV vanaf nu erkend exameninstituut REDI-regeling

Op 6 september jl. is in Nijkerk een overeenkomst getekend tussen VEV Stichting LOB-E/ICT en de Stichting Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven (CKB). De heer P.J. Boddeman, technisch directeur bij VEV en de heer J.F. de Boer, ambtelijk secretaris van Stichting CKB zetten hun handtekening voor de uitvoering van de examinering van negen vakgebieden op het gebied van telematica. Met deze formalisering is VEV voorlopig het enige officieel erkende exameninstituut voor de Regeling Examens Data Infrastructuur (REDI) in Nederland.

Cursussen en examens
Conform de eisen van het CKB verzorgt VEV Cursussen bv in samenwerking met Opleidingscentrum Harderwijk (OCH) de cursussen waarvoor werkgevers en werknemers in de telecom bedrijfstak de initiatiefnemers zijn geweest. Het cursuspakket bestaat uit cursussen op negen vakgebieden welke uiteenlopen van het koper- en COAX-lassen tot het moderne glasvezelfusielassen.
De eisen voor examinering zijn samengevat in de REDI-regeling. Als erkend exameninstituut voor deze regeling neemt de afdeling Examens van VEV de bij de cursussen behorende examens af en voorziet de certificaten van het REDI-logo.

Bekende partijen
De REDI-regeling wordt inhoudelijk beheerd door het Platform van Deskundigen REDI. Dit platform bestaat uit deskundigen van KPN Netwerk Bouw, Railinfrabeheer, VECAI, Uneto, Werkgevers Railinfra (WRI) en Bolegbo-vok.
Het Platform wordt op organisatorisch vlak ondersteund door Stichting CKB waaraan naast genoemde partijen ook EnergieNed, VEWIN, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Defensie deelnemen.

J.F. de Boer (rechts), ambtelijk secretaris Stichting CBK, P.J. Boddeman, technisch directeur VEV Stichting LOB-E/ICT, ondertekening overeenkomst Regeling Examens Data Infrastructuur