Politie Amsterdam-Amstelland

Taxicontrole
07-09-01. Bij een gerichte taxicontrole op de Marnixstraat werden donderdagavond tussen 18.00 uur en 23.30 uur 51 taxis gecontroleerd. Dit leverde 21 processen-verbaal op voor diverse overtredingen, waaronder het niet kunnen tonen van het rijbewijs, verlopen vergunningbewijzen, geen APK keuring en verlopen taximeter keuringen.



Uitslaande brand
07-09-01. Donderdagochtend ontstond er brand bij een bedrijf aan de Schipluidenlaan. Hierbij raakte een medewerker van het bedrijf licht gewond. De brand ontstond doordat bij slijpwerkzaamheden de dakbedekking vlam vatte. Een medewerker van het bedrijf trachtte het vuur te doven en raakte daarbij gewond aan een hand. Het pand werd snel door de politie ontruimd, waarna de brandweer de brand snel onder controle had. De gewonde kon na behandeling in een ziekenhuis naar huis. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld. Aalsmeer
Een 70-jarige bewoonster van Aalsmeer werd bestolen in de Ophelialaan. De vrouw liep met haar fiets aan de hand en kwam twee mannen met getinte huidskleur tegen. De één leidde haar af en vroeg waar de Ophelialaan was. De ander haalde intussen haar handtas uit de fietstas. Het slachtoffer had dat snel door, liet haar fiets vallen en holde schreeuwend achter het tweetal aan. Het resultaat was dat de mannen haar tas teruggaven.

Verkeerscontroles
07-09-01. IJdoornlaan / Meeuwenlaan / Nieuwe Purmerweg Bij een aantal gerichte verkeerscontroles in Amsterdam-Noord heeft de politie gisteren tussen 15.00 uur en 22.00 uur 124 keer proces-verbaal opgemaakt. Dit met name voor het overtreden van de maximumsnelheid en het niet dragen van de autogordel. Marnixstraat: Bij een verkeerscontrole op de Marnixstraat heeft de politie gisteren 79 personen bekeurd die het rode verkeerslicht negeerden. Tevens werden diverse processen-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder gordel en het opgeven van een valse naam. Cruquiuskade: Bij een verkeerscontrole op de Cruquiuskade werd 14 keer proces-verbaal opgemaakt door de politie, onder andere voor het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.