Ingezonden persbericht

Wanadoo introduceert Wanadoo Hometime: 's avonds en in het weekend onbeperkt internetten voor een vast bedrag per maand, inclusief telefoonkosten

Amsterdam, 7 september 2001 - Wanadoo introduceert Wanadoo Hometime voor de consumentenmarkt. Hiermee is Wanadoo de eerste Nederlandse internet service provider met een inbelabonnement waarbij abonnees onbeperkt kunnen internetten voor een vast bedrag per maand, inclusief de telefoonkosten. Voor 29,95 euro (fl. 66,-) per maand kunnen klanten tijdens daluren (19.00 - 08.00 uur) en in het weekend onbeperkt internetten. Wanadoo Hometime biedt internet via de gewone telefoonlijn en is overal in Nederland verkrijgbaar zonder installatiekosten en zonder ingewikkelde installatieprocedure.

Vergeleken met een gratis internetabonnement en de tarieven die KPN Telecom hanteert voor telefonie, hebben Wanadoo Hometime klanten die dagelijks gemiddeld ruim een uur internetten, tijdens daluren altijd voordeel. Bovendien worden ze aan het einde van de maand niet met een onverwacht hoge telefoonrekening geconfronteerd. Klanten kunnen ook buiten de daluren inbellen en dan geldt het normale KPN-tarief. Deze kosten worden rechtstreeks door Wanadoo gefactureerd. Wanadoo Hometime-abonnees kunnen te allen tijde op de Wanadoo-website controleren voor welk bedrag zij die maand al online zijn geweest buiten de voor het abonnement geldende gebruikstijden.

Wanadoo Hometime is met name bedoeld voor internetgebruikers die 's avonds en in het weekend gebruik maken van het internet. Wanadoo kan dit product voor een aantrekkelijke prijs aanbieden door een zo efficiënt mogelijk gebruik van het netwerk. Om normaal gebruik voor iedereen mogelijk te maken en om misbruik te voorkomen, verbreekt Wanadoo na twee uur internetgebruik de internetconnectie. Direct hierna kunnen klanten weer kosteloos inbellen met het Wanadoo-netwerk.

Jean Jacques de Pins, CEO van Wanadoo, zegt over Wanadoo Hometime: "Door de recent gestegen telefoontarieven, is 'gratis' internet nog duurder geworden en is Wanadoo Hometime het eerste inbelabonnement waarbij gebruikers kunnen internetten zonder de klok in de gaten te hoeven houden".

Het Wanadoo Hometime abonnement is verkrijgbaar via de website van Wanadoo, www.wanadoo.nl,
door een gratis telefoontje naar 0800-8048, of door de gratis cd-rom op te halen bij één van de ruim 900 Dutchtone-verkooppunten in Nederland. Bestaande Wanadoo-abonnees kunnen hun
(gratis) abonnement gemakkelijk omzetten in een Wanadoo Hometime-abonnement door contact op te nemen met het Wanadoo Call Center, telefoon (020) 535 57 57.

# # #

Over EuroNet Internet en Wanadoo
EuroNet Internet B.V. (www.euronet.nl) is een volledige dochteronderneming van Wanadoo S.A. Wanadoo S.A. is een van de grootste Europese internetbedrijven en de internetmediadochter van France Telecom. In Nederland biedt EuroNet Internet B.V. internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo voor de consumentenmarkt en EuroNet Internet voor de zakelijke markt.
Wanadoo biedt een volledig pakket van internettoegang aan consumenten, waartoe inbelabonnementen, variërend van Free tot flat-fee en breedbandinternet (ADSL en Cable) behoren. Daarnaast levert de portal www.wanadoo.nl een keur van diensten en informatie verdeeld over thematische channels. De Wanadoo-portal staat in Nederland op de negende plaats van meestbezochte websites.
EuroNet Internet verzorgt sinds 1994 producten en diensten voor de zakelijke markt, waaronder ADSL, netwerkkoppelingen en het hosten van websites. Internationaal telt Wanadoo S.A. ruim vijf miljoen actieve abonnees.