KEMPEN EN CO

Orange Wine Fund : Jaarverslag per 31 juli 2001

De intrinsieke waarde per aandeel Orange Wine Fund (OWF) steeg in het eerste (verkorte) boekjaar vanaf de beursintroductie op 23 februari 2001 tot en met 31 juli 2001 van euro 98,04 tot euro 100,52 hetgeen een resultaat van 2,5% impliceert. De beurskoers steeg tot euro 100,50, een stijging van 0,5% ten opzichte van de introductiekoers van euro 100,00. Gedurende de verslagperiode steeg het aantal uitstaande aandelen tot 99.295. Het fondsvermogen steeg sinds de beursintroductie tot euro 10,0 miljoen.

De internationale wijnsector kent goede tijden en het eerste (verkorte) boekjaar van het OWF is dan ook relatief gunstig verlopen. Ondanks, of wellicht mede door, de moeilijke omstandigheden op de aandelenbeurzen, volgden aankondigingen met betrekking tot overnames en samenwerkingsverbanden in de wijnsector elkaar in hoog tempo op. De wijnsector is duidelijk in beweging, en het OWF heeft hier al in het eerste boekjaar van kunnen profiteren.

De 'nieuwe' wijnlanden, en met name Australië en de Verenigde Staten, bieden op dit moment de meest interessante beleggingsproposities. Naar verwachting zullen de recente ontwikkelingen in de wijnsector zich het komende jaar voortzetten, waarbij nieuwe overnames en joint ventures zich zullen aandienen. De verschillen tussen 'oude' en 'nieuwe' wijnwereld zullen afnemen naarmate de traditionele wijnlanden, al dan niet gedwongen, meer marktgeoriënteerd te werk gaan. De belegger kan met het OWF van deze ontwikkelingen profiteren.

Het jaarverslag is naar verwachting beschikbaar op 30 september aanstaande.

Amsterdam, 6 september 2001

De Directie Kempen Capital Management N.V.

EINDE PERSBERICHT

- Publicaties kunt u aanvragen bij mevrouw N. Koenen (e-mail: nkoe@kempen.nl) of mevrouw M. Egstorf (e-mail: megs@kempen.nl), tel. (020) 557 13 71. - Voor informatie over het fonds kan contact worden opgenomen met de heer D. van Vlaardingen en mevrouw M. van Winsen, tel. (020) 557 13 71.

Profiel Orange Wine Fund

OWF is een beleggingsfonds met een breed gespreide wereldwijde portefeuille van aandelen van beursgenoteerde wijn- en wijngerelateerde ondernemingen. Een belangrijk deel van de portefeuille bestaat uit small- en midcaps. De doelstelling van OWF is een zo hoog mogelijk netto beleggingsresultaat voor de aandeelhouders, op lange termijn.

OWF is een (semi) 'open end' beleggingsfonds en heeft de status van fiscale beleggingsinstelling. OWF is aan Euronext Amsterdam genoteerd. De beurskoers zal zich onder normale omstandigheden rond de intrinsieke waarde per aandeel bewegen, met een bandbreedte van maximaal 2,0% erboven respectievelijk 1,5% eronder. De Directie wordt gevoerd door Kempen Capital Management N.V., een 100% dochteronderneming van merchant bank Kempen & Co N.V., gespecialiseerd in vermogensbeheer. Kempen & Co maakt sinds juli 2001 deel uit van de Dexia Groep. Voor meer informatie zie www.kempen.nl/orangefunds en www.dexia.com.

Kempen & Co

07 sep 01 09:00