Gemeente Nieuwegein

Uitvoering en financiering

Waarschijnlijk kost het veel voorbereidingstijd om de sociale veiligheid te verbeteren. Om te voorkomen dat de aanpak van de wateroverlast nodeloos wordt vertraagd, is ervoor gekozen alvast te starten met de aanpak van de wateroverlast.
Het kost ruim 4,5 miljoen gulden (ruim 2 miljoen euro) en naar schatting zo´n vijf jaar om de wateroverlast in de twaalf tunnels op te lossen. Vooralsnog beschikt de gemeente Nieuwegein over (de eerder genoemde) bijna 1,4 miljoen gulden (ruim 0,6 miljoen euro). Daarmee wordt eerst de wateroverlastproblemen van de Parktunnel, de Waterbiestunnel en de Sporttunnel verholpen. Waar deze problemen raakvlakken hebben met de verbetering van de sociale veiligheid, worden deze gelijktijdig meegenomen.
Binnen enkele maanden verschijnt het plan van aanpak voor verbetering van de sociale veiligheid. Dan wordt ook duidelijk hoeveel geld nog nodig is om die problemen op te lossen. Vervolgens besluit het gemeentebestuur over de eventuele financiering van het oplossen van de wateroverlast bij de resterende negen tunnels en de problemen op het gebied van sociale veiligheid.

Een aantal van de viaducten die aan de rand van de gemeente liggen, is eigendom van en wordt beheerd door provincie en rijk. Ook van die tunnels zijn de problemen in kaart gebracht. Zodra het plan van aanpak voor de sociale problemen verschijnt, wil de gemeente het overleg starten met provincie en rijk over het gezamenlijk aanpakken van de betreffende tunnels en viaducten.



Invoerdatum 7-9-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein
Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein