Politiebericht Flevoland: District Zuid 7-09-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Bedrijfsongeval met heipaal
ALMERE Donderdagmorgen is aan de Staalstraat een 34-jarige man uit IJsselmuiden gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Hij laadde heipalen van 12 meter lang en 1800 kilo van een vrachtwagen. Waarschijnlijk raakte de heipaal het bedieningspaneel en kwam vervolgens verticaal naar beneden op de voet van de man. Hij is met een verbrijzelde voet per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Autobrand
ALMERE Donderdagavond heeft de brandweer op de Stedendreef een autobrand moeten blussen. De 32-jarige automobilist uit Huizen merkte dat zijn auto raar deed en zag opeens vlammen onder zijn motorkap vandaan komen. Hij heeft zijn auto snel aan de kant gezet en geprobeerd de brand tevergeefs zelf te blussen. De motor en motorkap zijn volledig uitgebrand. De Huizenaar bleef ongedeerd. De auto is afgevoerd.

Huisdieren in beslag genomen
ALMERE De politie heeft donderdagavond in samenwerking met de dierenambulance in een woning aan het Arnhemplein vier katten in beslag genomen. De bewoonster was al enkele malen gewaarschuwd dat ze haar katten en hun leefomgeving beter moest verzorgen. Bij controle donderdagavond bleek dat ze daaraan geen gehoor had gegeven. Daarop zijn de katten in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Onder invloed door rood
ALMERE Een 38-jarige automobilist uit Almere is donderdagnacht op de Spoordreef aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten hadden hem even daarvoor door een rood verkeerslicht zien rijden. Omdat hij op het politiebureau weigerde mee te werken aan een ademanalyse, is zijn rijbewijs ingevorderd. In zijn auto troffen de agenten een bajonet en een stroomstootwapen aan. Deze zijn in beslag genomen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Controle sluipverkeer
ZEEWOLDE De politie heeft donderdagochtend op het Ganzenpad wederom een controle gehouden op sluipverkeer. Twee bestuurders kregen een bekeuring.

Granaat gevonden
ZEEWOLDE In een weiland aan de Sternweg is dondermiddag een granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opsporingsdienst is in kennis gesteld en zorgt ervoor dat de granaat onschadelijk wordt gemaakt.