Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-09-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.20 uur
Aantreffen (nep)vuurwapen

BILTHOVEN Agenten kregen donderdagmiddag rond tien voor vijf een melding dat er op de Waterman een man zou lopen zwaaien met een pistool. Met kogelwerende vesten aan ging de politie ter plaatse.

Hier werd door een getuige een 27-jarige man uit De Bilt en een 15-jarige jongen uit Bilthoven aangewezen als degenen die het wapen hadden. Een eerste onderzoek leverde geen wapen op totdat de 27-jarige man vertelde dat de 15-jarige jongen het wapen verstopt had. Het wapen werd gevonden en in beslag genomen. Beide verdachten werden aangehouden. De ouders van de 15-jarige werden in kennis gesteld.

Bij onderzoek bleek het op een echt gelijkend nepvuurwapen te zijn . Deze nepvuurwapens zijn, net als echte wapens, verboden.

Met alcohol op achter het stuur

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een 22-jarige man uit Houthalen (België) is in de nacht van donderdag op vrijdag rond kwart over twee betrapt op het rijden onder invloed. Op de Jagersdreef werd de man staande gehouden voor een blaastest.

Het bleek dat hij teveel alcohol gedronken had (0,8 promille). De man kreeg hiervoor een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Man aangehouden

ZEIST Tijdens een onopvallende surveillance over de rijksweg A 28 zag een agent donderdagmiddag rond tien voor één, een auto langsrijden die ongeveer 155 km per uur reed. Ter plaatse gold echter een maximum snelheid van 100 km per uur. Nadat de automobilist nog een aantal verkeersovertredingen maakte, besloot de agent de man aan te houden om zijn rijbewijs in te vorderen. De man ging er echter met zijn auto vandoor. Tijdens de achtervolging kreeg de agent informatie door, dat de auto gestolen bleek te zijn. Even voorbij de afslag Soesterberg kon de man, een 48-jarige Utrechter, worden aangehouden.

Naast de diverse verkeersovertredingen, als het overschrijden van de maximum snelheid, rechts inhalen, rijden over de vluchtstrook, bleek de man nog meer op zijn kerfstok te hebben. In de Politieregio Hollands Midden had hij de auto ontvreemd, een roofoverval gepleegd en in Nieuwegein had hij iemand bedreigd. Na zijn aanhouding is de man overgebracht naar Politieregio Hollands Midden. Bij onderzoek aan de auto werd ook nog een spuitbusje met gas gevonden. Politieregio Hollands Midden zal het onderzoek verder draaien.