Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdagochtend 7 september 2001
10:22 vrijdag 7 september 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

EMMEN
Alcomobilisten
Donderdagavond tegen 21.30 uur controleerde de politie op de Statenweg een 54-jarige automobilist uit Emmen. Hij bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 305, en kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.
Omstreeks 23.30 uur werd een 21-jarige man uit Nieuw-Amsterdam in zijn auto aangetroffen in de Hoofdstraat. Ook hij verkeerde onder invloed. Bij de ademtest blies hij 445, wat hem een dagvaarding opleverde.

DALEN
Alcomobilist
Donderdagnacht rond 1.15 uur haalde de politie een 54-jarige automobilist uit deze plaats van de Noordwijk, die teveel had gedronken. Een ademtest lukte niet, waarna een arts een bloedproef afnam.

ASSEN
Vrouw steelt uit apotheek
Donderdagmiddag heeft een 50-jarige vrouw uit Assen geprobeerd medicijnen te halen op een vals recept bij een apotheek aan de Vredeveldseweg. Toen ze dat niet voor elkaar kreeg stapte ze zelf achter de toonbank en nam enkele doosjes mee. De gewaarschuwde politie trof haar even later thuis aan, en heeft haar aangehouden. De vrouw, die een verwarde indruk maakte, is later overgedragen aan de psychiatrische hulpverlening.

MEPPEL
Inbraak supermarkt
Donderdagnacht rond 4.00 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Grote Akkerstraat. Met een kei werd de glazen toegangsdeur vernield. Vermoedelijk is een aantal videobanden gestolen.

ASSEN
Lokaalvredebreuk
Donderdagavond omstreeks 19.00 uur is een 38-jarige man zonder vast adres aangehouden in de Stationsstraat. Hij zat daar in een kantoor en wilde dat pand niet verlaten, ook niet dan nadat de eigenaar dat van hem had gevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN
Combinatie alcohol en drugs
Donderdagavond tegen 23.30 uur trof de politie na een melding een jongeman uit Nieuw-Amsterdam, leeftijd onbekend, in de Hoofdstraat aan. Hij lag op de grond en was niet aanspreekbaar. Volgens zijn kameraden had hij gedronken en drugs gebruikt. Hij is per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht, waar hij op de Intensive Care terechtkwam. Hij is daar een hele tijd buiten westen geweest. Toen hij na enkele uren weer aanspreekbaar was, is hem duidelijk gemaakt dat een combinatie van de door hem gebruikte drug GHB met alcohol fataal kan zijn.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe