Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

GÉÉN PARKEERPROBLEEM VERWACHT TIJDENS WK SUPERBIKE

11:12 vrijdag 7 september 2001

Persvoorlichting over WK Superbike
Wim Smit 0651249482

Verkeerstip: Zorg dat u om 9.00 uur ter plekke bent!

TT CIRCUIT ASSEN BIEDT ALTERNATIEVE PARKEERPLAATSEN IN DIRECTE

OMGEVING

Gezien de natte weersomstandigheden van de afgelopen weken, waardoor een aantal van de parkeerterreinen niet gebruikt kunnen worden, heeft het TT Circuit Assen in nauwe samenwerking met de Regio Politie Drenthe, Gemeente Assen, KLPD en Rijkswaterstaat alsnog een méér dan uitstekende oplossing weten te vinden voor de gevreesde parkeerproblemen.

Het TT Circuit Assen heeft alternatieve parkeerterreinen geregeld in de directe omgeving. Autos kunnen terecht op hoger gelegen parkeerterreinen van boeren in de omgeving en de defensie terreinen naast het circuit. Motorrijders wordt een unieke geasfalteerde parkeerplaats geboden. Alle routes en afslagen op de A28 voor autos en motoren blijven zoals ze zijn aangekondigd in de media.

Automobilisten die via de A28 komen worden geadviseerd de aanwijzingsborden te volgen en de aanwijzingen van de parkeerders. Bij de afslag Assen Zuid (afslag 32) wordt gebruik gemaakt van de zogeheten keerlus, waarna men richting Defensie terreinen wordt geleidt. Een 2e stroom autos wordt via de Haar naar Witterbroek geleidt naar de extra ingehuurde weilanden aldaar en de bruikbare parkeerplaatsen achter de Hoofdtribune.

Motoren worden geleidt via afslag 33, waarna zij via Witten tot het circuit worden geleidt. Daar worden de motoren niet op de gebruikelijke weilanden achter de Hoofdtribune geparkeerd, maar rechtdoor geleidt naar de openbare weg en de fietsstrook (van Assen Zuid naar Laaghalen) die parallel loopt aan het circuit, waarop zon 10.000 motoren op het asfalt kunnen parkeren.

Motorrijders die bij afslag 31 (Beilen-Westerbork) of via Smilde (N371) via Laaghalen de Zuidlus van het TT Circuit Assen willen bereiken, kunnen hun motoren ook daar op aanwijzingen van de parkeerders ten zuiden van het circuit op de openbare weg en fietsstrook parkeren.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe