Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-09-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.00 uur
Man geeft valse naam op

NIEUWEGEIN Een 28-jarige man uit Vianen is donderdagavond omstreeks half elf betrapt op het drinken van alcohol op de Rapenburgerschans.

De man gaf een identiteitsbewijs maar hij bleek niet te lijken op de foto. Bij doorvragen door de politie bleek dat de man een valse naam had opgegeven. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen.

Uit nader onderzoek bleek dat de man een gestolen rijbewijs en een andere identiteitsbewijs in zijn bezit had.

De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Automobilist botst op twee fietsers

LOPIK Een 20-jarige bestuurder uit Lopik heeft op donderdagmiddag tegen vijf uur twee fietsers aangereden op de M.A. Reinaldaweg.

De twee, een 61-jarige vrouw uit Wychen en een 76-jarige vrouw uit Groesbeek, raakten licht gewond en werden voor onderzoek vervoerd naar het UMC, maar mochten na behandeling naar huis.

De Lopiker reed over de M.A. Reinaldaweg en zag de twee fietsers uit tegenover gestelde richting kennelijk te laat, remde af, maar door het blokkeren van de banden kwam hij toch op het weggedeelte waar de fietsers reden en was een aanrijding het gevolg.

Bromfietser en fietser botsen

HOUTEN Op donderdagmiddag 6 september omstreeks half vier ontstond er een aanrijding tussen een 16-jarige bromfietser uit Utrecht en een 10-jarige fietser uit Houten.

De Utrechter klaagde over een pijnlijke rug en nek en werd vervoerd naar het Antonius ziekenhuis. De fietser kon ter plaatse worden behandeld aan zijn lichte verwondingen.

Het ongeval ontstond toen de fietser zonder goed uit te kijken vanaf het schoolplein het fietspad langs de Lobbendijk opreed.