013 Tilburg

Afgelast:
Songs: Ohia (26 september)

Programma-overzicht:


1-10-2001 The Locust + Oil
Bat Cave
aanvang: 20.30 uur, zaal open:20.00 uur
entree: f 15,00 (¬ 6,82)
voorverkoop: Geen voorverkoop

Niet te verwarren met onze eigen Lo.Cust, The Locust is een Amerikaanse band. Zij touren en tourden vaak met Rocket From The Crypt en At The Drive-In. Muzikaal maakt dit viertal een 'spastische mix van experimentele punkcore en gefreakte noise'. Ergens te plaatsen tussen The Dillinger Escape Plan en Cave In. Of: Devo die een nummer van Sonic Youth spelen op 78 toeren. Drummer Mr Gabe Serbian maakt ook deel uit van de band van Alec Empire en Nic Endo (Atari Teenage Riot), tenminste dit trio treedt binnenkort op het Fuji Rock Festival in Japan op. De leden van The Locust zitten trouwens nooit thuis stilletjes op de bank. Zij maken deel uit van talrijke projecten. Een daarvan is Struggle en 'One Settler, One Bullet: An Anthology' is het laatste wapenfeit van die band.

The Mars Volta, de nieuwe band van Cedric en Omar van At The Drive-In, kan op 1 okotber helaas nog niet spelen. De reden is simpel: ze hebben nog geen drummer gevonden. Dat is erg jammer. Wellicht dat The Mars Volta in een later stadium naar 013 komt - eventueel dan met een album in de bagage.

Oil zien we graag terug, want na hun zweterig optreden als support bij The Trans Megetti weten we dat dit een van de toppers in het Nederlandse (in het breedste zin van het woord) emocircuit is.

More? Check HTTP://www.013web.nl