Gemeente Zoetermeer

'De Gave Stad' start in de wijk Dorp

Op zaterdag 8 september a.s. zal wethouder Heidema het startsein geven voor de implementatie van het project 'De Gave Stad'. Om 16.00 uur wordt in De Zoetelaar in de Dorpsstraat 99 een wijkexpositie geopend. De foto's op de expositie zijn gemaakt door Ton van Zeijl.

'De Gave Stad'
Het project 'De Gave Stad' is een initiatief van de gemeente Zoetermeer, Stichting Floravontuur en Van Zeijl Photo Design. Het is de bedoeling om de bijzondere kwaliteiten van Zoetermeer op het gebied van stedenbouw en architectuur inzichtelijk te maken en uit te dragen. Dat gebeurt door middel van een reeks exposities met bijbehorende publicaties. In chronologische volgorde komen alle wijken van Zoetermeer aan bod met als startpunt de wijk Dorp.

Door de overzichtelijke opzet en structuur van Zoetermeer - in oorsprong gepland als vier compacte woonwijken rond een nieuw stadscentrum - is iedere wijk anders van opzet en vormt een afgerond geheel.

Met de exposities wordt tevens beoogd om Zoetermeer op een bijzondere manier in beeld te brengen. Het zal meer zijn dan alleen een foto van een gebouw; door de kunstzinnige manier van fotograferen voegt de fotograaf een extra dimensie toe en vangt het gebouw in zijn essentie. Per wijk wordt een rijk-geillustreerde brochure samengesteld waarin de ontstaansgeschiedenis, de ruimtelijke opzet, de architectuur en de huidige verschijningsvorm wordt behandeld. De brochures worden aan het eind van de reeks wijkexposities in boekvorm gebundeld en tijdens de slottentoonstelling gepresenteerd. De start is dus in de wijk Dorp, bij de wijkexpositie in De Zoetelaar is voor fl 2,20 (één euro) de wijkbrochure verkrijgbaar.

Expositie Stadhuis
In de hal van het Stadhuis worden, eveneens in het kader van het project 'De Gave Stad', vanaf dinsdag 4 september tot 25 september, foto's geëxposeerd van Wim Goutier. Hij heeft de uitbreiding van Zoetermeer nauwgezet gevolgd en op foto vastgelegd. Het betreft vanzelfsprekend foto's van het Dorp.



Gemeente Zoetermeer © August 2001

Last update: 24 August 2001 (17:00)