Gemeente Eemsmond


woensdag 5 september 2001

COLLEGE GEEFT IN KANTENS STARTSEIN OPEN MONUMENTENDAG

Zaterdag 8 september 2001 geeft het college in de Hervormde kerk te Kantens om 10.00 uur het startsein voor de Open Monumentendag 2001 in de gemeente Eemsmond. Van hieruit wandelen de collegeleden een deel van de uitgestippelde route door Kantens. Deze voert in Kantens onder meer langs de kerk en de voormalige pastorie.

Routeboekjes
Het centrale thema van de Open Monumentendag is Huis en Haard. Het comité OMD Eemsmond heeft voor deze dag een routebeschrijving gemaakt langs diverse woningen, kerken en dorpen in de gemeente. De route leidt onder meer langs de kerk van Breede, de voormalige pastorie in Warffum, enkele monumentale woningen in Usquert, het kleinste huisje in Rottum, de kerk en voormalige pastorie in Kantens en eindigt in Uithuizermeeden.
De routeboekjes zijn verkrijgbaar bij de VVV-kantoren en de bibliotheken in de gemeente en het gemeentehuis. Tijdens de Open Monumentendag 8 september 2001 liggen de routeboekjes ook in openluchtmuseum Het Hoogeland en op diverse plaatsen op de route.

Overige opengestelde monumenten
Op de plaatsen waar het routeboekje ligt, is ook een lijst verkrijgbaar met de opengestelde monumenten in de rest van de gemeente. Tevens is hierop bij enkele locaties aangegeven welke bijzonderheden er tijdens de Open Monumentendag plaatsvinden.